Whitepaper - Dealer Management Systeem: De onaangeboorde goudmijn

Dealer Management Systeem: De onaangeboorde goudmijn

Succesvolle autobedrijven kennen een goed georganiseerd Dealer Management Systeem als basis voor het bijhouden van data. Maar wat kan u eigenlijk met die data? EDM legt dit in het Whitepaper Datakwaliteit Automotive uit.

Door uw data schoon te houden en te verrijken, kunt u proactieve communicatie voeren en kunt u klanten benaderen op het moment dat ze op zoek zijn naar een nieuwe auto of een onderhoudsbeurt. Dit klinkt niet als een makkelijke optie. Maar door middel van het gebruik van uw eigen klantenbestand, kunt u uzelf nog eens verbazen. Een auto is namelijk een product dat aandacht nodig heeft. Denk maar aan APK-keuringen, onderhoud en extra onderdelen. De klant moet hierdoor bijna altijd terug naar de garage om in zijn of haar auto te kunnen blijven rijden.

Het klantenbestand is vaak opgenomen in een zogenoemd Dealer Management Systeem (DMS). Dit systeem bevat vaak onvolledige en/of foutieve informatie. Hierdoor hebben veel autodealers niet duidelijk op het netvlies welke klanten actief zijn en welke inactief. Door middel van het stappenplan van EDM worden de eerste stappen op weg naar datakwaliteit in beeld gebracht. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er een eenduidig privacy statement is. Dit ter bescherming van uw bedrijf, maar ook voor de bescherming van uw klanten. Daarnaast is het van belang om gegevens consequent in te voeren en zoveel mogelijk bruikbare gegevens vast te leggen. Middels deze gegevens kan worden onderzocht wat de juiste contactmomenten zijn met de klant. Het juist invoeren van de klantgegevens en het onderzoeken van de juiste contactmomenten zijn de basis van datakwaliteit. Het kan zinnig zijn om een externe partij, zoals database marketingspecialist EDM, in te huren om de klantgegevens te controleren en te verrijken. Ook kan de externe partij aan de slag gaan met data-analyses om zo de klanten beter te segmenteren. Door middel van het Whitepaper Datakwaliteit Automotive zal u nieuwe inzichten krijgen in uw onaangeboorde goudmijn waar zowel u als uw klanten veel aan zullen hebben. Download het Whitepaper nu via de volgende link.

Dealer Management Systeem: De onaangeboorde goudmijn aanvragen

Wij attenderen u erop dat wanneer u een document downloadt of op een andere wijze informatie aanvraagt, u door de auteur kunt worden benaderd. Voor overige voorwaarden kunt u onze privacy statement en voorwaarden raadplegen.
Volg ons