Als u vaak opnieuw moet inloggen op onze websites kan het zijn dat de browser op uw telefoon is ingesteld op "Private browsing". 

De private browsing modus zorgt ervoor dat er geen cookies worden onthouden. Vandaar de cookie melding en het feit dat inloggegevens niet worden onthouden (die worden namelijk in een cookie opgeslagen).

 

iPhone

Dit kunt u herkennen aan door in de Safari browser op de iPhone op het meest rechter icoontje onderaan de pagina aan te klikken. Als private browsing aan staat, dan is dat te herkennen aan het feit dat linksonder in het scherm ‘Private’ wit omlijnt is. Tevens is de browserbalk dan donkergrijs ipv lichtgrijs.

 

Android

Op Android kunt u private browsing uitzetten door in de app "Internet" te klikken op de drie bolletjes rechtsbovenin het scherm. In het menu dat uitklapt staat "Incognito modus". Als deze modus aan staat, betekend het dat uw browser geen cookies onthoudt waardoor u regelmatig opnieuw moet inloggen. Door te klikken op de tekst "Incognito modus" kunt u de functie in- en uitschakelen. 

 

Ook kan het zo zijn dat u meerdere browsers gebruikt. Een cookie wordt opgeslagen in bijvoorbeeld "Safari", maar kan dan niet worden gebruikt door een andere browser zoals "Chrome". 
Apps zoals LinkedIn, Twitter en Facebook gebruiken zelfs een eigen browser. Als u een link opent in een van die apps, zullen de cookies van uw normale browser niet gebruikt worden en moet u helaas opnieuw inloggen. 

Categorie: