door SRM Opleidingen, partner | 5 maart 2018, 14:33 in Mensen & Carrière
Seo Zoekmachine Optimalisatie Martijn Koetsier

Wekelijkse SEO Update door Martijn Koetsier - Editie #6

SRM Opleidingen, partner | 5 maart 2018, 14:33

SEO-expert Martijn Koetsier maakt elke week een selectie van de beste artikelen over SEO. Van het belangrijkste nieuws tot handige tips en inspirerende SEO-successen.

1. JavaScript en SEO, hoe zit het nou?
Afgelopen week mocht ik weer wat bijpraten over SEO. Een van de vragen die voorbijkwam was of het nou goed of slecht was dat er JavaScript op een website werd gebruikt.

Een begrijpelijke vraag, want artikelen over de problematische relatie tussen Googlebot en JavaScript zijn er genoeg. Maar hoe dat nou precies zit lees je bijna nooit. In lees je niet alleen welke problemen mogelijk kunnen ontstaan, maar ook hoe je kunt voorkomen en verhelpen.

 

2. Make-over voor de Zoekwoordplanner van Google
Wanneer je geen gebruikmaakt van een betaalde tool ben je voor je keywordanalyse aangewezen op de Zoekwoordplanner van Google. Niet altijd even ideaal, maar met zijn daar zeker relevante data uit te halen.

Google is op dit moment bezig een uit te rollen. Met een frisse look en zo te zien ook nieuwe data. Bij mij is-ie nog niet live, bij jullie al wel?

 

3. De NeverEnding SERP
Toen 'featured snippets' voor het eerst uitrolden was de angst onder SEO's vooral dat daardoor het organische verkeer af zou nemen. Mensen zien het antwoord al op de SERP, dus waarom zouden ze nog doorklikken?

Dat blijkt deels het geval, maar er is nog meer aan de hand op de SERP. Google probeert op verschillende manieren haar gebruikers zo lang mogelijk vast te houden. Het artikel van Moz laat een paar mooie voorbeelden zien.

 

4. Zullen we het nog even over voice search hebben?
Welja, waarom niet. Bijvoorbeeld over dit onderzoek van Brian Dean. Ik ben niet altijd even gecharmeerd van zijn artikelen. Hij weet ze geweldig te schrijven en te promoten, maar ze zijn ook vaak veel te kort door de bocht. Uit komen echter een boel interessante inzichten naar voren.

Heb je vragen aan Martijn? Stel ze hieronder!

 

Over Martijn Koetsier
Martijn Koetsier werkt als freelance (SEO) copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus . Deze behandelt de basis van zoekmachineoptimalisatie, introduceert de achterliggende technische aspecten, maakt je bekend met verleidings- en conversietechnieken en gaat vooral veel in op de praktijk.

 

Wil je geen SEO Update meer missen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week vijf SEO-tips van Martijn Koetsier in je inbox!

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

SRM Opleidingen

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter
 • SRM Opleidingen
  Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof delen op 12 maart bij SRM het gedachtegoed uit hun nieuwe boek 'De Psycho… t.co/yAw9RwoTR4
 • SRM Opleidingen
  Op 26 maart presenteren Guy van Liemt en Gert Koot hun fraaie nieuwe boek bij SRM. In 14 stappen (hoe kan het ook a… t.co/2UKdv6ZfYA
 • SRM Opleidingen
  De volgende Online communicatie groep gaat definitief van start! De eerste bijeenkomst is al op dinsdag 6 maart. Ga… t.co/oj58BSi417
 • SRM Opleidingen
  Op 7 februari a.s. start bij SRM de volgende Masterclass Social media marketing. Wil jij dit jaar de doelstellinge… t.co/sfiS3noGpg