door SRM Opleidingen, partner | 2 maart 2018, 15:00 in Mensen & Carrière
Seo Zoekmachine Optimalisatie Martijn Koetsier

Wekelijkse SEO Update door Martijn Koetsier - Editie #5

SRM Opleidingen, partner | 2 maart 2018, 15:00

SEO-expert Martijn Koetsier maakt elke week een selectie van de beste artikelen over SEO. Van het belangrijkste nieuws tot handige tips en inspirerende SEO-successen.

1. Meer websites naar Googles mobile first index
In de SEO-wereld gaat het er al bijna anderhalf jaar over, maar Google lijkt nu ook in de praktijk eens werk te gaan maken van hun mobile first index. De komende weken zouden er van Search Engine Roundtable in ieder geval flink wat websites in opgenomen moeten worden.

 

2. Hoe goed kijk jij naar je concurrenten?
Een concurrentieanalyse is net zo onmisbaar voor je SEO-strategie als een zoekwoordenanalyse. Maar waar moet je allemaal op letten? Yoast helpt je op weg in een .

Wil je hier serieus mee aan de slag? Dan vind je in een uitgebreide checklist voor een audit van zowel je eigen website als die van je concurrenten.

 

3. Waarom je content nooit af is
Heerlijk, wanneer je na uren zwoegen eindelijk op die publiceer-knop klikt. Maar wat doe je daarna nog met die content? Een beetje aanjagen via social media, monitoren in Analytics, maar dat is het meestal wel.

In pleit Ken Roberts van No Hat Digital ervoor om al je oude content weer eens kritisch onder de loep te nemen. Waar kun je aanvullen en verbeteren om ervoor te zorgen dat je artikelen ook op de lange termijn waardevol blijven?

Heb je vragen aan Martijn? Stel ze hieronder!

 

Over Martijn Koetsier
Martijn Koetsier werkt als freelance (SEO) copywriter onder de naam Textualize en is bij SRM actief als docent, coach en examinator. Martijn verzorgt bij SRM o.a. de populaire cursus . Deze behandelt de basis van zoekmachineoptimalisatie, introduceert de achterliggende technische aspecten, maakt je bekend met verleidings- en conversietechnieken en gaat vooral veel in op de praktijk.

 

Wil je geen SEO Update meer missen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week vijf SEO-tips van Martijn Koetsier in je inbox!

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Dit is een bijdrage van

SRM Opleidingen

Partner

Meer van deze partner
Nu op Twitter
 • SRM Opleidingen
  Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof delen op 12 maart bij SRM het gedachtegoed uit hun nieuwe boek 'De Psycho… t.co/yAw9RwoTR4
 • SRM Opleidingen
  Op 26 maart presenteren Guy van Liemt en Gert Koot hun fraaie nieuwe boek bij SRM. In 14 stappen (hoe kan het ook a… t.co/2UKdv6ZfYA
 • SRM Opleidingen
  De volgende Online communicatie groep gaat definitief van start! De eerste bijeenkomst is al op dinsdag 6 maart. Ga… t.co/oj58BSi417
 • SRM Opleidingen
  Op 7 februari a.s. start bij SRM de volgende Masterclass Social media marketing. Wil jij dit jaar de doelstellinge… t.co/sfiS3noGpg