Mensen & Carrière

Wouter Kolk benoemd tot operationeel directeur Ahold Delhaize voor Nederland en België

Redactie | 8 september 2017, 11:02

Denis Knoops, de topman van Delhaize, vertrekt juist. Komende maandag wordt hij al vervangen.

De ceo van Albert Heijn, Wouter Kolk, krijgt promotie bij Ahold Delhaize. Hij wordt per direct operationeel directeur voor Nederland en België. Denis Knoops, de topman van Delhaize, vertrekt juist. Komende maandag wordt hij al vervangen.

Kolk heeft ook zijn volgende promotie al in het verschiet. Per 2019 wordt hij operationeel directeur voor heel Europa en Indonesië als opvolger van Pierre Bouchut die komend jaar vertrekt bij het bedrijf.

De benoeming van Kolk behelst een uitbreiding van zijn verantwoordelijkheden, hij blijft zijn taken als ceo van Albert Heijn in Nederland vervullen, ook na zijn benoeming in 2019 tot operationeel directeur voor heel Europa en Indonesië.

Bij zijn aanstelling als topman van Albert Heijn in januari 2015, kreeg Kolk deze twaalf adviezen van supermarktdeskundigen van verschillende pluimage.

 

Over het vertrek van Knoops is Ahold Delhaize kort. Volgens een persverklaring hebben de supermarktketen en Knoops 'beslist om de samenwerking stop te zetten.' De Fransman Xavier Piesvaux, die overkomt van Walmart, maar wel een verleden heeft bij Ahold Delhaize, wordt Knoops' vervanger.

Delhaize is het zorgenkindje van het Nederlands-Belgische fusiebedrijf. In België staat de winstmarge onder druk.

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Wouter Kolk Albert Heijn Ahold Delhaize

Meer in channel Mensen & Carrière

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events