Insights & Trends

VVD wil verbod op vleesnaam voor vegaproduct

Redactie | 3 januari 2017, 17:20

Vegetarische producten die als vleesvariant worden aangeprezen zouden geen vleesnamen zoals worst of schnitzel mogen gebruiken.

Worst? Schnitzel? Als het aan de VVD ligt, mogen vegetarische producten niet meer aangrezen worden als de vegavariant van een vleesproduct. Geen vegetarische schnitzel meer, en geen vega-curryworst. Dat blijkt uit Kamervragen die de VVD  dinsdag stelt aan de ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken.

De liberalen verwijzen naar een uitspraak van de Duitse minister van Landbouw, die vorige maand aangaf namen als &;vegetarische schnitzel&; of &;vega-curryworst&; te willen verbieden. Kamerleden Erik Ziengs en Helma Lodders suggereren dat de etiketten op vleesvervangers misleidend kunnen zijn voor consumenten. Ook als vegetarische producten vrijwel hetzelfde smaken als de vleesvariant is dat geen reden de naam daarvan te gebruiken, vinden de twee. ,,De keuze voor producten is natuurlijk gewoon aan jezelf, maar het is wel belangrijk dat je dan ook daadwerkelijk weet wat je eet&;&;, stellen Lodders en Ziengs.

De VVD&;ers willen niet alleen een Nederlands verbod op vleesnamen voor vegetarische producten, maar ook dat de regering zich op Europees niveau inzet voor een dergelijke maatregel.

Het voorstel kon op Twitter op nogal wat lacherige reacties rekenen, ook van politici. ,,In gespannen afwachting van aanvalsplan VVD tegen dropveter, slavink, kokosmelk, vleestomaat, pindakaas en alcoholvrij bier &;&;, schamperde D66-Kamerlid Steven van Weyenberg.

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Emily Thomas

(10 januari 2017, 8:36)
EDWARD JONES financiering is de beste plek om een ​​lening te krijgen {Jonesloanfinance@yahoo.com} Tekst +1 (307) 241-3712,
   God zegene u meneer, ik zal niet stoppen met de wereld over uw goedheid in mijn leven te vertellen, ik ben een alleenstaande moeder met de kinderen te verzorgen. Mijn naam is Emily Thomas en ik ben van Convention Center Drive, Miami Beach, FL. Een paar weken geleden Mijn vriend bezocht me en langs onze discussie ze vertelde me over EDWARD JONES FINANCE, dat ze me kunnen helpen uit mijn financiële situatie, heb ik nooit geloofd want ik heb te besteden zoveel geld aan verschillende lening kredietverstrekkers die niets anders deden dan weg te lopen met mijn geld. Ik heb in een financiële puinhoop voor de pas 7 maanden nu, Zij adviseerde ik het eens proberen, dus ik mailde hem en al uit te leggen over mijn financiële situatie aan hem, hij nam daarom me door de lening proces en gaf me een lening van $ 390,000.00 tegen een zeer lage rente van 2% en vandaag ben ik een trotse ondernemer en kan nu zorg goed voor mijn kinderen, Als je moet contact opnemen met een bedrijf om een ​​bedrag van de lening die u nodig hebt met een lage rente van 2% te krijgen en beter aflossingsschema, neem dan contact op EDWARD JONES FINANCE e-mail: - Jonesloanfinance@yahoo.com OR Text +1 (307) 241-3712 of ga naar daar pagina op jonesloans.bravesites.com

Gerelateerde items Vvd Vegetarisch Vegetarische Slager

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events