Merk & Strategie

Vlieg als bij door de Bijenkorf

Claartje Vogel, redactie | 14 juli 2016, 16:34

Billie de Bij

Isobar/Social Embassy ontwikkelt Snapchat-actie met bijen in de hoofdrol

De Bijenkorf komt in actie om bijen te helpen. Deze diersoort wordt namelijk . Afgelopen maandag startte de campagne ‘Blij met de bij’, waarmee de warenhuisketen aandacht vraagt voor dit probleem.

Billie de Bij op Snapchat

In het kader van deze actie ontwikkelde het Snaplab van Isobar/Social Embassy een Snapchat-campagne. Als je de Bijenkorf op Snapchat volgt () zie je het warenhuis door de ogen van Billie de Bij.

Billie vliegt rond en deelt feitjes over het belang van de bij. Eliene Abma, specialist social media van de Bijenkorf: “Door te snappen vanuit het perspectief van een bij, kan de Bijenkorf op een laagdrempelige manier een serieuze boodschap overbrengen. Isobar/Social Embassy heeft ongepolijste content gemaakt die past bij het impulsieve karakter van het medium. Daar zijn we blij mee.” 

Blokkendoos voor Artis

De campagne wordt ook aangejaagd op Facebook en Instagram. Daarnaast is er ook een offline-campagne. Als je een blokkendoos met Artisdieren bij de Bijenkorf koopt, geeft het warenhuis een deel van het aankoopbedrag aan de bijen in de dierentuin.

 

Over de auteur

Claartje Vogel
Journalist en redacteur voor Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Tijdschrift voor Communicatie (Adfogroep). Lees meer over Claartje Vogel

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Bobby

(14 juli 2016, 20:17)
is dit serieus?

Gerelateerde items Bijenkorf bijensterfte bij

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events