Insights & Trends

Virtuele Tradeqoin moet lokale ondernemers helpen

Elsbeth Eilander, redactie | 26 januari 2014, 12:29

Het Amsterdamse bedrijf Qoin lanceert in maart de virtuele munt Tradeqoin, waarmee aangesloten lokale ondernemers onderling makkelijker transacties kunnen doen.

De munt moet de ondernemers beter beschermen tegen de toenemende druk van grote winkelketens.

De oprichters van bedachten 20 jaar geleden al een virtuele munt, de . Noppes kon je verdienen door diensten te ruilen met andere Amsterdammers. Een taart voor schone ramen, bijvoorbeeld. 

Het gedachtegoed werd verder uitgebouwd in Qoin, een bedrijf dat virtuele munten ontwikkelt die een maatschappelijk doel dienen. Inmiddels is Qoin betrokken bij 25 alternatieve munteenheden in negen landen.

De Tradeqoin is bedoeld om MKB-ers te helpen. ‘Velen van hen komen niet zonder kleerscheuren de recessie uit’, zegt oprichter Rob van Hillen tegen het Parool. ‘Deze munt helpt hen aan werkkapitaal, nieuwe klanten en bespaart hen euro’s.’ 

Hoe werkt het: Bedrijven die zijn aangesloten bij Tradeqoin, komen in aanmerking voor rentevrije leverancierskredieten. Die kunnen worden afgelost door binnen het netwerk producten en diensten te verkopen. Betalingen gaan online, via Tradeqoin-bankrekeningen. 

Rob van Hillen legt het uit in onderstaande video:

De waarde van een Tradeqoin is gelijk aan 1 euro, maar hij kon niet worden ingewisseld voor echt geld. Je kunt de munten alleen binnen het netwerk besteden.

De leden van het netwerk betalen over hun verdiende geld een kleine heffing. Er zijn nu 200 bedrijven ingeschreven, vooral uit Midden- en Noord-Nederland en de Achterhoek.

Bron: Het Parool

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Meer in channel Insights & Trends

Meer in channel Marketing Technology

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events