Insights & Trends

Verkoop Hema kan nog wel even duren

Redactie | 1 december 2017, 15:16

Hema-topman: 'Mogelijk komt er voor komende zomer geen nieuws.'

Het is zeer wel mogelijk dat de verkoop van Hema nog wel een tijdje op zich laat wachten. Mogelijk komt er voor komende zomer geen nieuws, zegt topman Tjeerd Jegen van de winkelketen in de Belgische zakenkrant De Tijd.

Kleine winkels, drukke locaties
Hema staat sinds september te koop. Eigenaar Lion Capital wil zijn belang verkopen aan een winkelketen of een andere investeerder, maar ook een beursgang behoort tot de mogelijkheden. Ondertussen breidt Hema uit in België, voornamelijk op stations en luchthavens. Hema heeft al honderd winkels in België, maar nog niet dit soort kleine winkels op drukke locaties, die het bedrijf bijvoorbeeld wel in Nederland en Frankrijk heeft. Dat type winkels levert Hema juist de hoogste omzet per vierkante meter op, zegt Jegen, die de winkels vanwege hun locatie verder vergelijkt met reclamezuilen.

Tilburg
Verder komen er vijf zogeheten flagshipstores. Drie daarvan komen in Nederland en twee in België, waar Antwerpen en Brussel zijn uitgekozen. Bij die flagshipstores wordt de lijn gevolgd die in Nederland in Tilburg is getest, met onder meer een restaurant waar alles vers wordt gemaakt.

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Hema Verkoop Lion Capital

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Populaire blogs

Adfo Events