Merk & Strategie

Vegetarische Slager mag van NVWA niet langer zeggen dat ze 'Kipstuckjes' en Gerookte speckjes verkopen

Redactie | 3 oktober 2017, 9:22

Vegetarische Slager vermoedt dat de vleeslobby erachter zit.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft gemeld dat de Vegetarische Slager zijn vegetarische producten een andere naam moet geven. Namen als Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes mogen niet meer.

Het instituut is van mening dat die namen ‘verwarrend en misleidend zijn’  en dat is in strijd met de wet.

De Vegetarische Slager krijgt tot maart volgend jaar de tijd om de namen te wijzigen. Doet het bedrijf dat niet, dan dreigt er een boete, aldus de Volkskrant.

Mede-oprichter Niko Koffeman van de Vegetarische Slager noemt het een 'politiek gemotiveerde' actie, waar volgens hem de vleeslobby achter zit. Andere producenten van vleesvervangers zoals Vivera en Good Bite gebruiken vergelijkbare benamingen voor hun producten. Zij hebben niets gehoord.

De discussie rond vleesnamen voor vleesvervangers speelt al langer. In 2012 maakte CDA-kamerlid Jaco Geurts bezwaar tegen het gebruik van termen als burgers en schnitzels voor vleesvervangers.

Na de ophef in 2012 deed de Vegetarische Slager een paar kleine aanpassingen. Gehakt werd Gehackt, tonijn veranderde in visvrije tonyn. Sinds september dit jaar zijn alle productnamen voorzien van het voorvoegsel 'vegetarisch'.

Volgens een woordvoerder van de NVWA is er sprake van een administratieve handeling. 'Wij hebben een melding binnen gekregen. We hebben de overtreding geconstateerd en de waarschuwing verstuurd.'

Reactie van de Vegetarische Slager op Twitter:

Bron: de Volkskrant

Beeld: Vegetarische Slager

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items De Vegetarische Slager

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events