Merk & Strategie

V&D wordt mode-app Frendz

, redactie | 11 april 2017, 9:49

Oude merk 'niet hip genoeg' voor social fashion-app

V&D verandert in Frendz: een social fashion-app waarmee consumenten samen met hun vrienden nieuwe outfits kunnen samenstellen en kopen.

Zo zegt Ronald van Zetten, oud-Hema directeur, . De kopers van de V&D-merknaam (naast Zetten zijn dat mode-ondernemer Roland Kahn en Jacco Scheffers) hebben voor inspiratie onder andere naar Pinterest gekeken.

Frendz start met zo’n veertig à vijftig partners. Die betalen een commissie van 10 procent aan de app over de netto-omzet.

Het V&D-merk werd vorig jaar voor een half miljoen euro overgenomen, samen met het klantenbestand en de IT-systemen. Het besluit om V&D niet terug te laten keren als online warenhuis is het gevolg van de gammele IT-systemen van het bedrijf, aldus van Zetten. Maar ook de naam keert niet meer terug. Van Zetten: ‘Die is nog wel sterk, maar heeft ‘geen reputatie van hippe en vooruitstrevende mode.’

Donderdag 13 april gaat de app van start. Je kunt de app vooralsnog alleen via een ‘invite’ gebruiken. Het is niet bekend of het oude klantenbestand van V&D ook een uitnodiging krijgt.

Over de auteur

Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Van Dijk

(11 april 2017, 10:37)
Wie het “oude” V&D mist, kan terecht op Facebook. Daar is een groep actief onder de naam “V&D – Vroom en Dreesmann – herinneringen en nostalgie”
https://www.facebook.com/groups/557643317732605/

Deze groep is er niet alleen voor voormalige medewerkers, maar ook voor klanten en andere belangstellenden.

Gerelateerde items V&d Frendz Ronald van Zetten

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events