Merk & Strategie

Uniekaas komt in Duitse handen

Redactie | 13 juli 2017, 15:00

De nieuwe eigenaar, DOC Dairy Partners, is onderdeel van de Duitse zuivelreus DMK.

Uniekaas krijgt een nieuwe eigenaar. DOC Dairy Partners neemt het merk van de van oorsprong combinatie van regionale kaashandelaren en zijn Nederlandse bedrijfsactiviteiten over. Daaronder valt de volledige productiefaciliteit van het bedrijf in Kaatsheuvel. Een overnameprijs werd donderdag niet gemeld.

Europa in
DOC is een dochterbedrijf van de Duitse zuivelonderneming DMK. Volgens DOC moet de overname het bedrijf helpen om uit te breiden op Europese groeimarkten.

Best Cheese Holland
Een aantal onderdelen van Uniekaas vallen niet onder de transactie. Deze zullen verdergaan onder de naam Best Cheese Holland. Dit zijn onder meer de merken Tjiezi en Parrano. Best Cheese Holland richt zich behalve op de Nederlandse markt ook op de internationale markt en in het bijzonder op de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië.

De transactie wordt nog voorgelegd aan toezichthouder Autoriteit Consument & Markt en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten.

Merk
Het merk Uniekaas ontstond in de jaren 50, toen de Nederlandse Kaas Unie (NKU) opgericht. Dat was een coöperatie van boeren die samen als eerste met een kaasmerk met op de Nederlandse markt kwam: Uniekaas. Later maakte Uniekaas furore met de slogan 'Uniek van Uniekaas'. Onder meer Martine Bijl maakte reclame voor het merk: 'Mijn man wil alle dagen jong belegen op z'n brood, dus dan komt er jong belegen op te leggen.'

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events