Merk & Strategie

Uitvaart-e-commerce: Grafkist-bouwpakket per post thuisgestuurd

Roderick Mirande, redactie | 19 april 2017, 12:07

Het had een idee van Ikea kunnen zijn, een zelfbouwgrafkist met de naam Chistann (Zweeds voor kist*).

Chistann Uitvaartkisten komt met een grafkistbouwpakket dat als compact postpakket wordt afgeleverd. De nouveauté is te zien op de Uitvaartbeurs Amsterdam op 22 april. Het gaat om een eco-grafkist die door een speciale constructie in een compacte doos als gewoon postpakket kan worden verstuurd met reguliere pakketdiensten als PostNL of DHL.


De gemonteerde kist op het postpakket waarin hij wordt verstuurd

De Billy onder de grafkisten
Het kistenmerk: ‘De kist is na uitpakken op ‘Ikea-stijl’ in elkaar te schuiven en is binnen een kwartier gebruiksklaar. Met gewone Nederlandse afmetingen en stevig genoeg voor een gewicht tot 110 kg. De grafkist wordt compleet geleverd inclusief een setje natuurkatoenen kistbekleding en bijbehorend kussensloop.’

Eco
Chistann claimt met het grafkist-bouwpakket een uiterst groen product te leveren. Zo is CO2-uitstoot van het transport 80 procent minder. Verder zijn verantwoorde materialen gebruikt zoals onbehandeld licht populieren hechthout, ongebleekt katoenen kistbekleding.’Plus een aanzienlijke besparing op CO2 uitstoot door minder transportruimte.’

Uitvaarttrends
Chistann zegt dat steeds meer families de wens hebben om zelf de regie te voeren op een uitvaart. ‘De Chistann kist is speciaal ontworpen als antwoord op deze trend. Geschikt voor online verkoop aan families die prijsbewust zijn en graag zelf delen van een uitvaart willen regelen om een afscheid persoonlijker te maken.’ Chistann is vanaf medio mei leverbaar. De verkoop zal in eerste instantie in Nederland van start gaan en snel worden uitgebreid naar omliggende landen.

 

* Chistann is de Zweedse uitspraak voor het Zweedse woord ‘Kistan’, in het Nederlands (graf)kist.

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

this page

(6 juli 2017, 9:56)
I recently found many useful information in your website especially this blog page. Among the lots of comments on your articles. Thanks for sharing.
http://iddiotbox.com/

Gerelateerde items Chistann E-Commerce Uitvaartsector

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events