Marketing Technology

Toekomst van retail volgens Nike: ontwerp en print je schoen binnen een uur

Redactie | 8 september 2017, 15:53

Wieden + Kennedy The Lodge combineert digitale technieken zoals augmented reality, object tracking en projectiesystemen

Nike en Wieden + Kennedy’s The Lodge geven naar eigen zeggen een kijkje in de toekomst van winkelverkoop. In de 'Nike By You Studio' in New York kun je je eigen sneaker ontwerpen en binnen een uur mee naar huis nemen.

Augmented reality
In deze Nike Maker's Experience trek je een blanco Nike Presto X sneaker aan. Dan ga je aan de slag met het ontwerp. Je kunt alles helemaal zelf aanpassen: van het patroon tot de maat en de kleur. Je begint met een standaard Nike-ontwerp of met een thema (bijvoorbeeld je verjaardag). Dankzij augmented reality zie je jouw ontwerp direct geprojecteerd op de schoen die je aanhebt.

Als je klaar bent, maakt Nike de schoen voor je. Binnen een uur kun je 'm mee naar huis nemen.

Van vijf weken naar een uur
Deze 'ervaring' is gemaakt door Nike's Innovation Kitchen en The Lodge (de creatieve technologietak van Wieden + Kennedy). Je kunt al langer je sneakers personaliseren bij Nike met het NikeID system. Dit kon alleen online, je had minder opties en je moest drie tot vijf weken wachten op je bestelling.

Live ontwerpen
Mark Smith, innovatie-expert bij Nike: 'De bedoeling is dat consumenten ervaren hoe het is om samen met ons sneakers te ontwerpen. Die ervaring is tot nu toe voorbehouden aan de atleten die we sponsoren. We wilden die speciale ervaring combineren met techniek waarmee mensen ‘live’ kunnen ontwerpen en laten maken.’

Je kunt niet zomaar binnenlopen: de Nike Maker’s Experience is alleen toegankelijk op uitnodiging. Tot nu toe zijn alleen vrienden, familieleden en Nike+-leden.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Nike Wieden+Kennedy W+K

Meer in channel Marketing Technology

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events