Merk & Strategie

Thalys komt met drie-klassensysteem; Standard, Comfort en Premium

Roderick Mirande, redactie | 13 september 2017, 13:36

Premium reizigers krijgen onder meer meertalige kranten en tijdschriften en taxireservering aan boord voor Brussel en Parijs.

Thalys komt met een Premium-aanbod dat meer luxe en diensten biedt dan de reeds bestaande eerste klasse, die nu nog als Comfort 1 wordt aangeduid. Dat betekent dat Comfort 2 en Comfort 1 vervangen worden door Standard, Comfort en Premium. De nieuwe klasse-indeling gaat in vanaf (reizen op) 10 december.

Lounge
Thalys belooft Premium-reizigers bovenop het gebodene in de Comfort-klasse het volgende. Reizigers kunnen tickets tot vlak voor vertrek kosteloos omruilen en krijgen hun geld volledig terug bij annulering. Ze hebben de beschikking over een keur van internationale kranten en tijdschriften. Premium-reizigers krijgen een (gezonde!) maaltijd geserveerd die ook nog eens met streek- en seizoenproducten is bereid. Ze kunnen een taxi reserveren in de trein zodat ze op plaats van bestemming direct kunnen instappen. Tot slot hebben ze toegang tot Thalys Lounges in Parijs, Brussel, Keulen en Düsseldorf (in Amsterdam en op Schiphol wordt deze service niet geboden).

Snelle wifi
De ruimere stoelen en de snellere wifi-verbinding waar een Premium-plaatsbewijs ook recht op geeft, worden ook in de klasse daaronder – Comfort – geboden. Een maaltijd - die in Comfort 1 nu nog is inbegrepen - wordt straks in de Comfort-klasse niet meer geboden.

Prijs
Een zakelijke reiziger betaalt op de dag voor vertrek in de huidige Comfort 1-klasse 204 euro voor een vervoersbewijs naar Parijs. Die prijs wordt straks gehandhaafd in de nieuwe Premium-klasse, terwijl een treinkaartje in de nieuwe (uitgeklede) Comfort-klasse 155 euro gaat kosten. In de Premium-klasse zal de prijs vergelijkbaar blijven met nu (205 euro). Thalys verwacht dat vrijetijdsreizigers die nu eerste klas reizen, straks naar alle waarschijnlijkheid zullen overstappen naar de nieuwe Comfort-klasse.

Reizigers kunnen op dit moment nog voor 82 euro 1e klas reizen, de minimumprijs voor een Premium-kaartje wordt 97 euro. In de nieuwe Comfort-klasse wordt de prijs naar beneden bijgesteld; 72 euro (zonder catering dus).

 

Beeld: Wikimedia (rechtenvrij)

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items thalys Premium

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events