Marketing Technology

Team van Freshheads bedenkt reis-app voor NS Internationaal tijdens Hackatrain

Redactie | 12 juli 2017, 12:18

Slimme app helpt internationale reizigers om Europa beter te ontdekken.

Een eensgezinde jury riep dinsdag 11 juli in Berlijn het team The Helter Skelter Buzzards uit tot winnaar van Hackatrain 2017. Het team won met een applicatie die internationale reizigers helpt om Europa nog beter te ontdekken.

Het winnende team deed namens Freshheads mee aan de Hackatrain - een treinreis naar Berlijn - waarbij 63 digitale talenten na een briefing 24 uur de tijd kregen om met een concept te komen. De opdracht dit jaar kwam van NS Internationaal: verbeter de reisbeleving van de internationale treinreiziger tijdens zijn vertrek vanaf huis, op het station en bij aankomst op bestemming.

De deelnemers hadden toegang tot een set aan informatie van NS, ProRail en het CBS.

De jury, bestaande uit Sofie Drijver (NS Internationaal), Tobias Friedman (Deutsche Bahn), Harald Havenith (NS Internationaal), Joeri Langeveld (Aliens Are Among Us) en Joost Kampstra (we.Conect), was onder de indruk van de werkende demo, het gebruik van bestaande data, het business model en de usability van de interface.

Het eindstation van deze ‘hackathon in de trein’ was het vierdaagse technologiefestival Tech Open Air in Berlijn. De winnaars van Hackatrain reizen naar huis met 3.000 euro.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Marketing Technology

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events