Marketing Technology

Taxicentrale Amsterdam volgt Uber met nieuwe app

Redactie | 9 augustus 2017, 16:17

App kan ook worden gebruikt in meer dan 100 andere Europese steden.

Vanaf vandaag is de nieuwe app van Taxicentrale Amsterdam (TCA) te vinden in de Apple App Store. De app stelt mensen in staat om de dichtstbijzijnde taxi te bestellen of te reserveren, maar ook een keuze te maken uit een normale taxi, een busje, ‘groene’ taxi of Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook nog steeds met cash of pin bij de chauffeur. De Android-versie is over een paar weken beschikbaar.

De app is te gebruiken in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Lijnden, Badhoevedorp en Schiphol. Mariska van Delft, woordvoerder van TCA: ‘Met de nieuwe app willen we het voor mensen makkelijker maken om sneller voor een taxi te kiezen. Betrouwbaarheid en veiligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Op deze manier maken we onze chauffeurs meer bewust van hun dienstverlening en stimuleren we gastheerschap op de taxi.’

Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien. Van Delft: ‘Door dit soort informatie direct te delen, weet een klant wie hij of zij kan verwachten.’ Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven. In de app kan extra informatie aan de chauffeur gegeven worden over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel.

Het Oostenrijkse Taxi.EU is verantwoordelijk voor de app, waardoor het mogelijk is om in meer dan 100 steden, verdeeld over 13 Europese landen, een taxi te bestellen. Gebruikers van de TCA-app kunnen ook taxi’s bestellen in steden als Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Meer in channel Marketing Technology

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events