Merk & Strategie

Ruim 100 Hema-winkels hebben nu internationale formule

Redactie | 22 juni 2017, 14:43

Klanten reageren enthousiast.

Hema heeft in de afgelopen maanden al ruim honderd winkels in Nederland en België ingericht volgens de internationale winkelformule. De eerste resultaten zijn bemoedigend ondanks dat de winkels nog relatief kort open zijn.

Hema-werelden
De winkelformule die Hema voert in steden als Barcelona en Parijs wordt in ons land en bij onze zuiderburen zeer goed ontvangen. De formule is overzichtelijker en inspirerender vanwege de indeling in zogenoemde 'werelden'. Niet alleen opent Hema winkels in het buitenland, maar Hema ziet ook in Nederland nog kansen om te groeien. Dit jaar openen er in ons land circa vijf nieuwe vestigingen hun deuren.

Hema testte vorig jaar uitgebreid het internationale winkelconcept in tien winkels in Nederland en België. Klanten reageren enthousiast, wat leidt tot meer klantbezoeken en meer omzet in de winkel. Daarom besloot Hema begin dit jaar om haar internationale winkelformule ook in de Benelux in te voeren. Klanten kunnen na de herinrichting van de winkels veel eenvoudiger artikelen vinden en met elkaar combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar.

Pilot grote winkels
Op dit moment wordt het internationale winkelconcept uitgerold in 386 kleine winkels van Hema in de Benelux. Later dit jaar start Hema een pilot met haar grote winkels in Tilburg, Antwerpen en Brussel. 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Sjim van der Jachtluipaarden

(23 juni 2017, 9:25)
We gunnen het Hema allemaal. Maar dit roept wel associaties op met het Blokker-fiasco...: in één keer een vergaande verandering doorvoeren... Ook al is deze verandering getest; we blijven duimen dat het goed gaat!
Avatar

wingsio

(23 juni 2017, 9:30)
Thank you for your analysis. It is new and different aspects I know before. Looking forward to reading more of your posts
http://wingsio0.com
Avatar

Bill

(9 september 2017, 9:37)
• The article you have shared here very awesome. I really like and appreciated your post. I read deeply your article, the points you have mentioned in this article are useful.
http://gmaillogin.co/

Gerelateerde items Hema

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events