Mensen & Carrière

Rob Heesen treedt per direct terug als algemeen directeur van Blokker Nederland

Redactie | 22 augustus 2017, 15:00

De ceo van Blokker Holding, Casper Meijer, neemt de taken van Heesen over.

Rob Heesen (foto) treedt met onmiddelijke ingang terug als directeur van Blokker Nederland (Blokker B.V.) In een toelichting op het terugtreden van Heesen meldt Blokker Holding dat met de op 16 mei jl. aangekondigde strategiewijziging van Blokker Holding, Blokker B.V. als zelfstandige onderneming zal worden voortgezet. 'Dit stelt de Blokkerdirectie voor een nieuwe opdracht bovenop de huidige reorganisatie, de winkelsluitingen en de landelijke uitrol van De Nieuwste Blokker-winkels. Deze ontwikkelingen leggen een zware druk op de hele Blokkerorganisatie. Heesen heeft in dit kader zijn besluit om af te treden vanuit bedrijfsbelang genomen. Heesen blijft beschikbaar voor het concern.'

Mooie woorden
Casper Meijer, ceo van Blokker Holding, krijgt de taken van Heesen er nu bij. Meijer spreekt in een toelichting op Heesens vertrek mooie woorden: 'Wij respecteren Robs besluit. (...) De organisatie is onder Robs leiding in hoog tempo gemoderniseerd. (...) Er staat een goede basis, maar er is nog veel te doen. (...) Ik dank Rob voor zijn inzet, tomeloze energie en de uitrol van De Nieuwste Blokker.' Maar die woorden kunnen niet verhelen dat Blokker Nederland onder Heesens leiding verworden is tot een bedrijf in paniek. De bedrijfsresultaten zijn onder zijn leiding in een vrije val geraakt en intern is er veel strijd gevoerd over de te voeren strategie.

De Nieuwste Blokker
Die te voeren strategie werd voor een belangrijk deel vormgegeven door Robert Bohemen (ex-Bijenkorf) die werd aangetrokken om de tanker weer vlot te trekken. Hij startte met het ombouwen van Blokker-winkels naar de nieuwe formule 'Nieuwste Blokker'. Maar Bohemen zit volgens Blokker Holding ziek thuis. De echte reden dat hij niet meer actief is bij Blokker (zonder dat zijn dienstverband is beëindigd), is omdat hij van inzicht verschilde over het te voeren beleid.

Dieptepunt
Heesen kreeg veel kritiek te verwerken op de manier waarop hij de pers te woord stond toen Blokker 390 mensen ontsloeg. Het oplepelen van tevoren bedachte antwoorden leidde tot veel ergernis.

Trots
Heesen zegt er in de toelichting van Blokker Holding trots op te zijn 'hoe we met elkaar in hoog tempo Blokker hebben weten te moderniseren'.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (12)

Comment author avatar
Avatar

ger lensen

(23 augustus 2017, 11:18)
Was een blok aan het been van een concern dat zichzelf heeft overleefd
Avatar

Office Excel

(8 januari 2018, 13:48)
Thank you very much for sharing these tips. I've been applying every tip that is taught here in my project (https://excelsemsegredo.com.br/) and I'm getting a great return now.
Avatar

resrc

(23 januari 2018, 7:08)
Using Snapchat Filters are very easy to use and hence very popular everywhere on the social media platform. But before actually using the snapchat filter, one thing that you should take care of is that the application should be the latest version.
https://resrc.io/how-to-use-snapchat-filters/
Avatar

freed schmitter

(12 februari 2018, 17:14)
Commentaren op Adformatie online zijn vaak de moeite waard, maar niet als het spam betreft. Kan daar wat aan gedaan worden?

Gerelateerde items Casper Meijer Blokker Blokker Holding

Meer in channel Mensen & Carrière

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events