Merk & Strategie

Rijksmuseum bouwt dance-feestje onder eigen passage

Roderick Mirande, redactie | 11 oktober 2016, 14:50

Het Amsterdam Dance Event (ADE) komt eraan en het Rijksmuseum doet mee.

Waarom zou uitgerekend het Rijksmuseum mee willen in het dancemuziekgeweld tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE)? Francine Hijmans, bij het Rijksmuseum in functie als accountmanager development, zegt er dit over: &;Het Rijksmuseum is altijd op zoek naar manieren om de beleving te verbeteren en nieuwe doelgroepen te bereiken en te binden. Deze speciale samenwerking is voor het Rijksmuseum en zijn partners een unieke kans om de muziekpropositie te laden. Dit wordt heel bijzonder en gaat de hele wereld over.&;

Gouden Eeuw
Dat is dus de reden dat het Rijksmuseum op 21 oktober de passage die onder het museum door loopt open voor de (idee en uitvoering: marketingbureau First Day of Spring). Het is de eerste keer dat het Rijksmuseum een samenwerking aangaat met elektronische muziek. Het idee is dat door dit project het museum tijdens het ADE &;op een geïntegreerde manier ruchtbaarheid kan geven aan haar muzikale affiniteit&;. Die affiniteit blijkt naast de collectie historische instrumenten in het museum ook uit het feit dat muziek in veel schilderijen een belangrijke symbolische rol speelt, met name in de Gouden Eeuw.

Klassieke instrumenten
In een bericht laat het Rijks weten dat Plex inspiratie opdeed in het museum. Hij verwerkt samples van oorspronkelijke opnames van diverse klassieke muziekinstrumenten uit de collectie in zijn optreden.

Sponsors
Het evenement wordt ondersteund door Heineken en KPN.

 

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Norbert Mirani

(14 oktober 2016, 14:03)
Klinkt veelbelovend. Doet me terugdenken aan het underground dancefeest van Blend in de garage onder het Museumplein in 2004.
http://partyflock.nl/news/3690:Blend-Magazine-Launch-Party

Gerelateerde items Rijksmuseum First Day Of Spring

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Populaire blogs

Adfo Events