Insights & Trends

Recordomzet voor Facebook

Redactie | 3 november 2016, 10:14

De totale omzet steeg in het derde kwartaal van dit jaar met 56 procent tot 7 miljard dollar, in vergelijking met een jaar eerder.

De socialenetwerksite Facebook heeft in het derde kwartaal een recordomzet behaald, geholpen door meer inkomsten uit mobiele advertenties. Ook het aantal gebruikers nam verder toe. Dat liet het bedrijf woensdag na het slot van de beurshandel in New York weten.

De totale omzet steeg in vergelijking met een jaar eerder met 56 procent tot 7 miljard dollar. De inkomsten uit advertenties namen met bijna 60 procent toe tot 6,8 miljard dollar, waarvan 84 procent uit mobiele reclames kwam. De nettowinst sprong omhoog tot ruim 2,3 miljard dollar, van 896 miljoen dollar vorig jaar.

Het aantal dagelijks actieve gebruikers van &;s werelds meest populaire netwerksite bedroeg in september gemiddeld 1,18 miljard, een groei met 17 procent op jaarbasis. Maandelijks maken 1,79 miljard mensen gebruik van Facebook, een toename van 16 procent.

Oprichter en topman Mark Zuckerberg verklaarde in een toelichting dat Facebook weer een goed kwartaal achter de rug heeft. Veruit de meeste gebruikers van Facebook zijn actief via de smartphone. Dat waren er in september gemiddeld 1,09 miljard per dag.

Het aandeel Facebook ging in de Amerikaanse nabeurshandel flink onderuit, na opmerkingen van financieel topman David Wehner. Hij suggereerde dat Facebook de prestaties waarschijnlijk niet weet vast te houden. Dat komt onder meer door hogere uitgaven, bijvoorbeeld voor het bouwen van datacentra en het aantrekken van goed personeel. Ook zal het groeitempo van de opbrengsten ,,betekenisvol&;&; afzwakken doordat Facebook het aantal advertenties in de nieuwsfeeds niet kan blijven verhogen.

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

michel westhoff

(3 november 2016, 22:32)
Hi. Snap het niet

Gerelateerde items Kwartaalcijfers 2016 Facebook

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events