Qmusic maakt gebruik van opheffen reclameban Ster

Maarten Hafkamp, redactie | 24 januari 2017, 6:55

Commerciële radiozenders mogen eindelijk adverteren bij Ster.

BNR Nieuwsradio kondigde al aan in februari van de mogelijkheid gebruik te maken. Qmusic verschijnt al vanaf vandaag in de reclameblokken van de Ster op tv met de commercial van Het Geluid. 

Marketingmanager Jorn Agterberg: &;Na jarenlang geweerd te zijn door de Ster kunnen we vanaf nu ook adverteren op de zenders van de publieke omroep. Het is een waardevolle toevoeging voor onze zichtbaarheid en ons bereik.&;

Sky Radio was in december al de eerste commerciële radiozender die na de versoepeling van de regels officieel ging adverteren bij Ster. De zender zond van 22 december tot en met 25 december de kerstcommercial uit op NPO 1, NPO 2 en NPO 3.

&;Ster kan veel meer op de reclamemarkt&;
Ster-directeur Frank Volmer zei in december in een met Adformatie dat Ster &;veel meer op de reclamemarkt kan dan gedacht&;. Daar hoort onder meer ook het opheffen van de ban voor commerciële zenders bij. Tegen BNR meldde Volmer dat voortaan ook commerciële mediapartijen welkom zijn in de reclameblokken van de NPO.

In het recente verleden waren er conflicten tussen Ster en onder meer BNR Nieuwsradio dat zelfs juridische stappen overwoog omdat de reclameverkoper van de publieke omroep een nieuwe campagne weigerde.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Qmusic Ster