Advertising

Qmusic introduceert 'programmatic FM'

Maarten Hafkamp, redactie | 8 maart 2018, 7:00

Addressable advertising kan nu ook digitaal op de hoofdzender van Qmusic.

Het is vanaf nu mogelijk reclamezendtijd in te kopen gericht op de online luisteraar van Qmusic. Iedereen die via een computer, tablet of mobiel naar bijvoorbeeld de ochtendshow van Mattie, Fien & Igmar luistert, kan individueel worden bereikt.

Qmusic biedt daarmee samen met The Media Echange adverteerders als eerste FM-zender in Nederland diverse targeting mogelijkheden aan. Denk aan geo-targeting, dynamic creatives, retargeting en programmatic buying.

The Media Exchange is aangesloten op AppNexus, The Trade Desk, Adobe en Media Math.

Rob Beijersbergen, Verkoopdirecteur Qmusic: 'Met deze innovatie vergroten we de efficiëntie voor onze relaties, maar ook bieden wij onze luisteraars meer relevante content.’ 

Eerder kwam de zender al met geo-targeting en het gratis pre-testen van commercials. 

Arthur Hoogendijk, CEO The Media Exchange: 'We hebben wederom een belangrijke stap gezet om onze missie te verwezenlijken, namelijk de relevantie van audio advertising te vergroten.' Hoogendijk zegt verder te hopen dat ook de andere radiozenders -m zoals die van Talpa Radio en de publieke omroep - meegaan in programmatic FM.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Ad van Loon | Qiy Foundation

(9 maart 2018, 10:18)
Zou Qmusic zich realiseren dat zij op deze manier hun luisteraars 'tracken'. Zodra er gegevens bij Qmusic binnenkomen die herleidbaar zijn tot een individu dan zijn dat persoonsgegevens. Dat betekent dat Qmusic zal moeten voldoen aan de voorwaarden van de nieuwe Europese regels voor gegevensbescherming (AVG). Bovendien is Qmusic dan mogelijk hoofdelijk aansprakelijk voor hetgeen de andere bedrijven waarmee zij samenwerkt doen met die persoonsgegevens. Er zijn oplossingen beschikbaar die wat Qmusic wil, realiseren zonder in strijd te handelen met de AVG. Dit zijn oplossingen die individuen controle geven over hun persoonsgegevens en op basis waarvan die individuen zichzelf kunnen profileren. Maar dan moet Qmusic zich natuurlijk wel eerst realiseren dat zij een gigantisch probleem heeft. Als Qmusic haar dienst zou inrichten op basis van het Qiy Afsprakenstelsel kan zij hetzelfde bereiken, maar wordt een hoop (voorspelbare) ellende voorkomen (zie: www.qiyfoundation.org).

Gerelateerde items Qmusic The Media Exchange

Meer in channel Advertising

Volg ons


Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events