Merk & Strategie

Primark en Hudson’s Bay delen pand in Hoog Catharijne

Redactie | 28 februari 2017, 12:26

Het voormalige V&D-pand moet eerst grondig worden verbouwd.

Warenhuisketen Hudson's Bay opent een warenhuisin het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne.

Dat gebeurt in het pand waar voorheen de V&D was gevestigd. Hudson’s Bay sloot hiertoe een overeenkomst met verhuurder IEF Berlage. De verbouwing begint volgend jaar, medio 2018.

Dat wordt een grondige verbouwing: het warenhuis, met een oppervlakte van 34.000 vierkante meter, wordt in de lengte gesplitst. De hoofdingangen van Primark en Hudson's Bay komen op de plek van de voormalige hoofdentree van de V&D.

La Place
Het pand ondergaat aan de Rijnkade (aan de gesloten achterkant, langs de gedempte Catharijnesingel) een metamorfose. De stadsbuitengracht wordt in ere hersteld. Er komt een lunchroommet binnen- en buitenterras. Hiervoor zou La Place in de race zijn. Naast de lunchroom aan het water komen er ook winkels. Het dakterras blijft. Er zijn plannen om op het dak een tuin aan te leggen.

In totaal heeft het bedrijf nu 17 winkellocaties in Nederland bekend gemaakt. Het moeten er uiteindelijk zo'n twintig worden.

De keten springt in het gat dat is ontstaan na het wegvallen van V&D. De eerste winkels gaan na de zomer van 2017 open. Hudson’s Bay startte vorig jaar met zoeken naar locaties. Al snel waren de eerste V&D-panden in Amsterdam, Breda en Tilburg verhuurd.

In een reactie naar het AD laat Hudson's Bay weten dat een komst naar Utrecht 'nog even op zich laat wachten'. Kledingketen Primark wil pas met het bericht naar buiten treden als de komst naar Utrecht definitief is.

Beeld:

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items V&d Primark Hudson's Bay

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events