Product & Design

ONVZ en Philips komen met nieuwe tandverzekering

Redactie | 10 november 2017, 12:00

Een tandenborstel wordt zo voor het eerst aan een verzekering gekoppeld.

ONVZ en Philips zijn een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van preventie mondzorg. Het eerste product dat hier uit voortkomt, is een nieuwe tandverzekering genaamd Tandfit Preventief. Dit is een op preventie gerichte aanvullende zorgverzekering gekoppeld aan een Philips-tandenborstel.

De verzekering vergoedt onder andere bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts.

Het is voor het eerst dat een product voor preventieve mondzorg aan een verzekering wordt gekoppeld, aldus Philips en de verzekeraar.

Tandfit Preventief vergoedt alle bezoeken aan de mondhygiënist en controles bij de tandarts onbeperkt. Daarnaast worden onder andere verdovingen, röntgenfoto’s, vullingen, fluoridebehandelingen, sealants en tandvleesbehandelingen tot een bepaald bedrag vergoed en bevat de verzekering een ongevallendekking. Verzekerden krijgen ieder kwartaal een nieuwe opzetborstel thuisgestuurd.

De tandenborstel, Sonicare DiamondClean Smart, kan worden gekoppeld aan een app, die gebruikers feedback geeft op hun poetsgedrag. Gebruikers kunnen het rapport van het poetsgedrag voor tips meenemen naar de mondhygiënist en tandarts. Elke opzetborstel heeft een chip, waardoor de tandenborstel de opzetborstel, en daarmee de instellingen van de gebruiker, herkent.

Wanneer de verzekering in combinatie met een basisverzekering wordt afgesloten, gaat Tandfit Preventief rond de 30 euro per maand kosten.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Hendrik Meijers

(12 november 2017, 14:08)
Stoer. Ik ben benieuwd of het werkt en ik ook minder gaatjes krijg

Gerelateerde items Philips

Meer in channel Product & Design

Volg ons


Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events