Insights & Trends

Ondanks Notes 7-drama toch goede cijfers Samsung

Redactie | 6 januari 2017, 16:17

De problemen met de smartphone Galaxy Note 7 hebben Samsung minder geraakt dan gedacht

Samsung behaalde in het vierde kwartaal van 2016 de hoogste operationele winst in drie jaar, zo bleek vrijdag uit voorlopige cijfers. De problemen met de smartphone Galaxy Note 7 hebben het technologiebedrijf minder geraakt dan gedacht.

De operationele winst steeg met 50 procent tot 9,2 biljoen won (7,3 miljard euro). De totale kwartaalomzet steeg naar 53 biljoen won (41,9 miljard euro). Beide cijfers waren hoger dan waar analisten gemiddeld op rekenden. De nettowinst en resultaten per onderdeel worden pas later bekendgemaakt.

Samsung profiteerde van de gestegen verkopen van geheugenchips, voornamelijk door een hogere vraag in China, en oled-beeldschermen. Daarmee werd de faliekante mislukking van zijn brandgevaarlijke paradepaardje deels uitgevlakt. Die toestellen werden uiteindelijk allemaal teruggeroepen, nadat bij meerdere incidenten mensen gewond raakten.

Samsung beleefde daardoor de afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen. De problemen met de Note 7 kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar. De uitkomsten van een onderzoek naar de oorzaak van de problemen met de Note 7 worden later deze maand bekendgemaakt.

Enkele dagen geleden waarschuwde vicevoorzitter Kwon Oh-hyun van Samsung nog voor een moeizaam jaar. Protectionisme en valutaschommelingen zorgen voor onzekerheden over de groei bij Samsung. In zijn nieuwjaarsspeech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten.

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Emily Thomas

(10 januari 2017, 8:35)
EDWARD JONES financiering is de beste plek om een ​​lening te krijgen {Jonesloanfinance@yahoo.com} Tekst +1 (307) 241-3712,
   God zegene u meneer, ik zal niet stoppen met de wereld over uw goedheid in mijn leven te vertellen, ik ben een alleenstaande moeder met de kinderen te verzorgen. Mijn naam is Emily Thomas en ik ben van Convention Center Drive, Miami Beach, FL. Een paar weken geleden Mijn vriend bezocht me en langs onze discussie ze vertelde me over EDWARD JONES FINANCE, dat ze me kunnen helpen uit mijn financiële situatie, heb ik nooit geloofd want ik heb te besteden zoveel geld aan verschillende lening kredietverstrekkers die niets anders deden dan weg te lopen met mijn geld. Ik heb in een financiële puinhoop voor de pas 7 maanden nu, Zij adviseerde ik het eens proberen, dus ik mailde hem en al uit te leggen over mijn financiële situatie aan hem, hij nam daarom me door de lening proces en gaf me een lening van $ 390,000.00 tegen een zeer lage rente van 2% en vandaag ben ik een trotse ondernemer en kan nu zorg goed voor mijn kinderen, Als je moet contact opnemen met een bedrijf om een ​​bedrag van de lening die u nodig hebt met een lage rente van 2% te krijgen en beter aflossingsschema, neem dan contact op EDWARD JONES FINANCE e-mail: - Jonesloanfinance@yahoo.com OR Text +1 (307) 241-3712 of ga naar daar pagina op jonesloans.bravesites.com

Gerelateerde items Samsung Note 7 Samsung Kwartaalcijfers 2016

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events