Merk & Strategie

Omzet Coolblue in 2016: 857 miljoen euro

Redactie | 1 maart 2017, 12:14

Verwachte omzet in 2017: 1,2 miljard. Het bedrijf neemt 1500 nieuwe werknemers aan.

De omzet van online retailer Coolblue schoot in 2016 naar 857 miljoen euro. Een groei van 55 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De EBITDA nam over dezelfde periode toe tot 19 miljoen euro. Coolblue zegt de groei te danken te hebben aan de continue verbeteringen aan website, winkels en processen. Daardoor vonden nieuwe en bestaande klanten makkelijker hun weg naar Coolblue, kochten ze er meer en bleken ze tevredener.

Beginbaas Pieter Zwart legt het allemaal uit in onderstaande video:

Record NPS-score
De NPS-score (Net Promotor Score) - de belangrijkste graadmeter van klantentevredenheid - van de online retailer steeg vorig jaar tot een recordhoogte van 67. Pieter Zwart, oprichter en ‘Beginbaas’ van Coolblue, legt uit: ‘Eén van de dingen waar we bij Coolblue misschien wel het meest trots op zijn, is de lancering van onze Bezorgservice. Daar zijn we afgelopen jaar mee gestart in Nederland en op dit moment hebben we er al meer dan 300 ‘Coolblue Bezorgberen’ die er witgoed leveren. Zij zorgen op dit moment voor de allerhoogste Klantentevredeneidscijfers binnen Coolblue.’

Plannen voor 2017
Het grote centrale magazijn in Tilburg wordt uitgebreid met 33.000 m² tot maar liefst 88.000 m² (ofwel 18 voetbalvelden) groot.  Daarnaast komt er dit jaar een winkel bij volgens een nieuw concept, maar daar wil Zwart nog niets over kwijt, behalve dat het allemaal heel groot gaat worden.

De verbeteringen moeten ervoor zorgen dat de omzet dit jaar verder omhoog gaat, tot 1,2 miljard euro. Verder plant het bedrijf tot zo’n 1.500 nieuwe Coolblue’ers in Nederland en België aan te nemen.

Coolblue telt op dit moment 300 webshops en 7 fysieke winkels in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht, Antwerpen en Lochristi. Via specialisten als TVstore.nl en Laptopshop.nl verkoopt het bedrijf consumentenelektronica op internet. Coolblue voegde onlangs webshops op het gebied van koken, verlichting, fitness speelgoed en outdoor toe.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Coolblue Omzet Pieter Zwart

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events