Product & Design

Nokia wil weer serieus meedoen in markt voor mobieltjes

Redactie | 17 augustus 2017, 10:06

Het merk wil de strijd aangaan met de in september te lanceren Nokia 8.

Telefoonmerk Nokia wil Apple en Samsung het vuur aan de schenen leggen met een nieuw te lanceren 'high end smartphone', de Nokia 8. Dat toestel kom in september op de markt en gaat ongeveer 600 euro kosten. Dat liet de fabrikant, HMD Global, woensdag bij de presentatie van het toestel weten.

Los van hoge resolutie camera's met een Zeiss-lens en allerhande andere features, komt Nokia ook met een noviteit, namelijk de mogelijkheid om een 'bothie' te maken. De 'bothie' is een variant op de selfie. De camera's aan de voorkant en de achterkant van het toestel kunnen tegelijkertijd worden ingeschakeld om foto's en video's vast te leggen en gestreamd naar social media. Ook kan de Nokia 8 in 360 graden audio opnemen. Dat moet leidt volgens de fabrikant tot een betere ervaring tijdens het kijken van video's .

Andere maker
HMD kocht in 2016 de rechten op de naam Nokia voor de telefoonmarkt van Microsoft. Dat deed het Finse bedrijf samen met Foxconn-dochter FIH Mobile, dat de toestellen maakt.

Cheap
Tot nu toe had HMD zich toegelegd op goedkopere toestellen, zoals een nieuwe versie van de klassieke Nokia 3310. In februari had het bedrijf verder de Nokia 3 en de Nokia 5 op de markt gebracht, die minder dan 200 euro kosten. Volgens HMD-productdirecteur Juho Sarvikas was dat een logische keuze omdat de helft van de wereldwijd verkochte smartphones minder dan 250 euro kost.

Nieuwe modellen van de concurrent
De komende maanden wordt de concurrentie van de Nokia 8 duidelijk. Apple komt in september met nieuwe iPhones, Samsung introduceert rond dezelfde tijd de Galaxy Note 8.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Nokia 8 Smartphone

Meer in channel Product & Design

Volg ons


Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events