Mensen & Carrière

NIMA biedt keuze-onderdelen aan voor mbo-minor Marketing

Redactie | 25 september 2017, 10:55

12 mbo-onderwijsinstellingen sloten zich aan bij de beroepsvereniging.

Diverse mbo-opleidingen starten met het aanbieden van de NIMA minor Marketing. Vanaf het derde studiejaar kunnen de leerlingen het NIMA Examen afleggen en bij voldoende resultaat ontvangt men het officiële NIMA Diploma.

Inmiddels hebben 12 mbo-onderwijsinstellingen zich aangesloten bij NIMA, de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales. Deze scholen bieden jaarlijks het NIMA Examen aan. In de eerste helft van 2017 hebben ruim 1.000 leerlingen het NIMA Examen afgelegd en heeft ruim 60 procent van hen een officieel NIMA Diploma behaald. Dit diploma is opgenomen in zowel het NIMA Diplomaregister als in het openbare register MyCareer.

Vraag naar externe validering

Vanuit het mbo is veel vraag naar externe validering en examinering. NIMA heeft daarom twee keuzedelen voor het mbo ontwikkeld: Marketing (basis) met 240 studielasturen en Marketing (verdieping) met 480 studielasturen. Deze zijn gekoppeld aan de examens NIMA Basiskennis Marketing (niveau 3) en NIMA A Marketing Medewerker (niveau 4).

Beeld: rawpixel / 123RF Stockfoto

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

John Topa

(26 september 2017, 11:10)
"Deze scholen bieden jaarlijks het NIMA Examen aan."
Welk? Het NIMA biedt er diverse...!

Gerelateerde items #nima

Meer in channel Mensen & Carrière

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events