Merk & Strategie

Nieuwe Tribes-locatie staat in het teken van de Berbers

Redactie | 8 september 2017, 17:10

Bij de opening van de nieuwe locatie hoort ook een filmpremière: Nomads in Morocco

Tribes Amsterdam Arena staat in het teken van de Berbers. De locatie opent donderdag 14 september.

Korte film
Tribes-oprichter Eduard Schaepman heeft een bijzondere band met de Berbers, de nomadische stammen uit Marokko. In februari van dit jaar heeft hij een bezoek gebracht aan de nomaden, en zijn eigen productiebedrijf Tribes Pictures heeft daar een korte film van gemaakt.

Tweede productie
‘Nomads in Morocco’ is een vervolg op ‘Nomads in Kyrgyzstan’, de eerste uit de serie Nomads van Tribes Pictures, waarin Schaepman op bezoek gaat bij traditionele nomaden. Schaepman reisde naar het Atlasgebergte, waar hij ervaart dat de Berbers een hechte gemeenschap vormen. Schaepman: ‘Ik heb de Berbers leren kennen als bijzonder gastvrije mensen, met een uitzonderlijk zakelijk inzicht. De markt is bijvoorbeeld dé plek waar de gemeenschap tot leven komt. Het is er ongelofelijk druk, maar met een reden: op de mark ontmoet je elkaar en wordt er handel gedreven. De Berbers hebben nog een echte handelsgeest, en weten heel goed dat je bij elkaar moet komen om zaken te doen, een inspirerend inzicht voor ondernemers en start-ups.'

In de nieuwe vestiging hangt veel fotografie van de reis. Verder is het interieur gebaseerd op de Berbers. De campagne (credits: TCC en Peek studio’s) bestaat uit de film, posters en stammenboekjes.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Tribes tribes in marocco amsterdam arena

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events