Merk & Strategie

Nieuwe bank Bunq wil 'WhatsApp van elkaar betalen' zijn

Redactie | 25 november 2015, 12:18

Het gaat om een IT-start-up die een betaalapp online heeft gezet waarmee gebruikers eenvoudig kunnen bankieren.

Nederland is een bank rijker: . Het is de eerste nieuwe onafhankelijke bank met een bankvergunning sinds DSB tien jaar terug.

Oprichter Ali Niknam hield eerst een proef onder duizend mensen. Die is geslaagd en nu kan iedereen klant worden. De ondernemer liet woensdagmorgen weten dat hij er bijna elke minuut nieuwe klanten bijkrijgt.

Niknam heeft de ambitie om van Bunq ,,het WhatsApp van elkaar betalen&;&; te maken. Die populaire chatdienst begon ook als kleine speler en wordt inmiddels door bijna elke smartphonebezitter gebruikt.

Bunq focust zich nu nog op bankzaken voor particulieren. Klanten kunnen er bijvoorbeeld ook een betaalpas aanvragen. Niknam heeft ook plannen om zakelijke diensten te starten.


Tarievenspecificatie. Bron: Bunq.nl

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) juicht de nieuwe concurrentie toe. &;Dat houdt alle banken scherp&;, laat een woordvoerder van de brancheorganisatie in een reactie weten.

De concurrentie tussen banken in Nederland, of eigenlijk het gebrek daaraan, is al langere tijd een heikel punt. Van belangenorganisaties komen herhaaldelijk klachten dat banken door dit gemis hogere tarieven kunnen rekenen of dat klanten op een andere manier nadelen ondervinden.

In onderstaande video een uitgebreide uitleg van Niknam over Bunq:

Bron: ANP

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Hans Evers

(26 november 2015, 15:36)
Beste Ali Nikman,
Kunnen wij op Bonaire (deel van Nederland) daar ook gebruik van maken?
groet Hans
hans@banboneirubek.com
www.back2bonaire.com

Gerelateerde items Bunq

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events