Merk & Strategie

Mud Jeans wint NCD ‘Change Award 2013’

Valerie Boersma, redactie | 17 december 2013, 11:20

Mud's Leas a Jeans concept nieuw duurzaam verdienmodel binnen de kledingbranche.

Op vrijdag 13 december 2013 reikte de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) tijdens haar jaarlijkse congres de ‘Change Award 2013’ uit. Van de drie genomineerden heeft Mud Jeans deze ‘Award of the Awards’ gewonnen omdat hun concept meerdere vernieuwingen in zich draagt. Wat de NCD betreft is Mud jeans een échte ‘Changer’ die laat zien dat bewust en positief zaken doen en ondernemerschap goed samengaan.
 
Jurering
Alle 200 deelnemers van het Change in Business Congres stemden mee en uiteindelijk benoemde de jury Mud Jeans tot winnaar. NCD- voorzitter Ron Steenkuijl die de Award uitreikte:  &;Mud Jeans laat zien dat ook in de traditionele keten van de kledingindustrie wezenlijke vernieuwingen zijn in te passen, die een actieve bijdrage leveren aan een meer leefbare wereld. Volgens de jury draagt Mud Jeans meerdere vernieuwende concepten in zich ten opzichte van de andere twee kandidaten en is het een dienst die uitstekend past in de transitie naar een circulaire economie. Een lage milieudruk door de biologische teelt van katoen; door het Leas a Jeans concept en daardoor recycling een nieuw verdienmodel binnen de kledingbranche; een enorme ‘awareness’ van de gebruiker rondom milieu en tot slot de verantwoorde productie in fabrieken met goede arbeidsomstandigheden.&

Concept Lease a Jeans

Met het concept Lease a Jeans kunnen duurzame jeans/ denim worden geleased voor een vast bedrag per maand. De jeans die wordt geleased is gemaakt van organisch en gerecycled katoen en wordt 100% verantwoord geproduceerd. Als een Mud Jeans door de drager wordt geretourneerd maakt de fabrikant daarvan weer een nieuwe jeans. 

De andere twee genomineerden waren Techcomlight met hun SmartLed en Cup Engineering met de Sprider.

Bert van Son, directeur Mud Jeans (links) en NCD-voorzitter Ron Steenkuijl met de Change Award
 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Mud Jeans Change Award

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events