Merk & Strategie

M&M’s: zolang jullie delen, blijven wij uitdelen

Redactie | 29 mei 2017, 11:22

Fans op sociale media bepalen hoe lang YouTubers Gierige Gasten gratis M&M’s weggeven op Utrecht Centraal

YouTubers Gierige Gasten (Martijn Manschot en Niels Oosthoek) zaten van vrijdag 12:00 tot zaterdag 21:45 uur op station Utrecht Centraal in een grote M&M's-automaat. Ze deelden gratis M&M’s uitdelen tijdens een zogenoemde Share-a-thon. De kijkers van de Facebook-livestream bepaalden met shares en likes hoe lang de mannen bleven uitdelen.

Zo werkt het
De actie wordt vanuit de automaat met meerdere camera’s vastgelegd. Op de Facebookpagina van M&M’s Nederland kun je alles via de livestream volgen. Als kijker kun je met shares en likes een meter aanvullen. Deze loopt van 15 minuten naar 0. Een share betekent dat de meter helemaal wordt bijgevuld. Komt de meter onder de twee minuten, dan gaat er een alarm af, en begint het aftellen.

De resultaten
'Zolang jullie delen, blijven wij uitdelen', was het motto van de actie (bureau: Fitzroy). De Gierige Gasten hebben uiteindelijk 34 uur M&M's uitgedeeld en daarmee onlline 194.550 mensen bereikt (niet gesponsord, want dat kan niet met live streaming). De livestream kreeg 34.245 likes en 2.479 shares.

De YouTubers deelden ongeveer 6000 duopacks M&M's uit. Marnix Tiggeloven, medeoprichter van Fitrzoy: 'Er stond overdag continu een rij. Er was een groep fans van Gierige Gasten die uit solidariteit in shifts wakker bleef om de YouTubers bij te staan. Zij brachten ook deo en schone kleding, want het was heel warm.'

Met wie deel jij 'm?
De actie is onderdeel van M&M’s nieuwste campagne die draait om delen. M&M’s biedt tijdelijk dubbele verpakkingen aan: één voor jezelf, en één voor een ander. De vraag met deze deelverpakking is: met wie deel jij ‘m?

Het duo van Gierige Gasten is vooral bekend van hun 'gierige YouTube-video’s'. In die filmpjes proberen ze zoveel mogelijk proberen te bereiken zonder iets uit te geven. 'We laten twee extreem gierige gasten een extreem gulle daad verrichten', zegt een woordvoerder van M&M’s.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Mms Fitzroy share-a-thon

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events