MobileMarketing.nl

Knab laat klanten betalen met Facebook of sms

Rob Beemster, redactie | 20 oktober 2014, 10:30

Knab Social is ontwikkeld om het overmaken van geld naar vrienden en kennissen te vergemakkelijken.

Tweakers heeft de nieuwe functie binnen de Knab App voorafgaand aan de lancering uitgebreid getest op veiligheid. Ook is er gekeken naar de privacy. In het Facebook-bericht staat alleen een link naar de beveiligde website van Knab. Hier kan de ontvanger zijn rekeningnummer invullen, zodat het bedrag wordt overgemaakt. De betaling verloopt dus niet via Facebook of SMS, maar gewoon via de bank.

De betalingsgegevens, zoals het rekeningnummer en het bedrag, worden niet met Facebook gedeeld. Knab plaatst ook geen berichten op je tijdlijn.

“Bij Knab kun je een bedrag naar iemand overmaken, zonder dat je zijn bankrekeningnummer weet. Je hoeft alleen zijn of haar mobiele telefoonnummer te hebben of bevriend te zijn op Facebook”,  aldus René Frijters, oprichter van Knab.

Frijters verwacht dat consumenten snel de voordelen inzien van deze nieuwe manier van geld overboeken. Andere banken zullen dan snel volgen. &;De ontwikkelingen op het gebied van betalingsverkeer volgen elkaar in rap tempo op. Ik verwacht dat betalen met behulp van Facebook binnen twee jaar de normaalste zaak van de wereld is”.

Knab is onderdeel van Aegon Bank

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Knab Facebook

Meer in channel MobileMarketing.nl

Meer in channel Merk & Strategie

Over de sponsor

 

SocialSensr

SocialSensr is een uniek Social Media systeem voor organisaties die het beheer van Social Media, Social Content en Social CRM willen combineren. Lees meer over SocialSensr
Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events