Mensen & Carrière

Henrike van Gelder nieuwe hoofdredacteur Kidsweek en 7Days

Redactie | 10 mei 2017, 16:17

Van Gelder: 'Het wereldwijzer maken van kinderen en jongeren vind ik een belangrijke taak.’

Henrike van Gelder (45) wordt per 15 mei hoofdredacteur van Kidsweek & 7Days. Ze wordt verantwoordelijk voor alle journalistieke en redactionele content van Young & Connected, de uitgeverij achter beide jeugdtitels.

Brede ervaring
De afgelopen 12 jaar was Van Gelder werkzaam bij Sanoma Uitgevers, als chef-redactie bij verschillende titels. In deze rol was zij verantwoordelijk voor de journalistiek-redactionele inhoud van onder meer Viva, MIND Magazine en Margriet. Voordat zij bij de publieksbladen aan de slag ging, was Van Gelder werkzaam als redacteur bij Het Radio 1 Journaal, Quote en HP/deTijd.

Eervol
Over haar overstap naar Young & Connected zegt Van Gelder: ‘In een snel veranderend medialandschap zijn journalistiek onafhankelijke media van het grootste belang. En dat begint al bij de allerjongste nieuwsconsumenten. Het wereldwijzer maken van kinderen en jongeren door ze te informeren via de kranten en sites van Kidsweek en 7Days vind ik niet alleen een belangrijke, maar ook een eervolle taak.’

Waardevol
Léon Bouwman
, Chief Content Officer bij Sijthoff Media Groep (waarvan Young & Connected deel uitmaakt): ‘Ik ben heel blij met de komst van Van Gelder. Met haar journalistieke, leidinggevende kwaliteiten en oog voor de ontwikkelingen in het huidige medialandschap is zij een zeer waardevolle toevoeging voor onze merken.’

Ambitieus
Young & Connected is de uitgever van Kidsweek & 7Days. Kidsweek is de weekkrant voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, waarin het laatste nieuws uit binnen- en buitenland aan bod komt afgewisseld met dieren, sport, moppen en nog veel meer. 7Days is de weekkrant voor jongeren van 12-18 jaar, de zogenaamde ‘prestatiegeneratie’: ondernemend, ambitieus en nieuwsgierig. Naast Kidsweek & 7Days verzorgt Young & Connected ook custom publishing. Young & Connected is onderdeel van de Sijthoff Media Groep waartoe ook Adfo Groep, Binnenlands Bestuur en AG Connect behoren.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Kidsweek 7Days Henrike van Gelder

Meer in channel Mensen & Carrière

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events