Mensen & Carrière

Han de Groot vertrekt uit raad van bestuur Macromill Group

Redactie | 7 december 2016, 11:30

De oprichter van MetrixLab blijft wel aan als aandeelhouder.

Han de Groot en  Atsushi Yokoyama Atsushi (managing director van de private equity firma Bain Capital Asia, grootaandeelhouder van Macromill Group sinds 2014) vertrekken uit de raad van bestuur. De Amerikaanse marketing- en pr-specialist Larry Weber en de Japanse jurist Atsushi Mizushima zijn benoemd tot hun opvolgers.

MetrixLab

Han de Groot richtte in 1999 MetrixLab op en was één van de pioniers op het gebied van internetmarktonderzoek. Onder leiding van De Groot opende MetrixLab dertien kantoren in Europa, de VS en Aziё. Hij deed zes overnames in Europa en Noord-Amerika, waarvan twee in Nederland (o.a. Oxyme in 2014). MetrixLab kreeg internationale bekendheid in de marktonderzoeksector door de overname van MarketTools, een bekende ‘online survey research’ start-up uit San Francisco, in 2012.

De overname van MarketTools, een ‘online survey research’ start-up uit San Francisco in 2012 was voor metrixLab de opmaat naar onze fusie met het Japanse Macromill in 2014. De Groot werd vervolgens benoemd tot global ceo van het fusiebedrijf. In 2015 nam hij afscheid als ceo en nam zitting in de raad van bestuur.

Adviseren en investeren

De Groot zal zich verder richten op het adviseren en investeren in Nederlandse ondernemingen met digitale uitdagingen. Daarnaast is hij actief als Groei-ambassadeur bij NLGroeit (een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Kamer van Koophandel), en investeert hij in tech startups van Hollandse bodem via VOC Capital Partners.

De Groot blijft aan als aandeelhouder van Macromill Group. 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Metrixlab

Meer in channel Mensen & Carrière

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events