Merk & Strategie

Glamour partnert met Wehkamp voor direct video-shopping

Redactie | 12 september 2017, 12:33

Wehkamp wordt de nieuwe e-tailer van de Beauty-app van Glamour waar producten direct geshopt kunnen worden vanuit de afleveringen en series. Daarmee worden de partijen naar eigen zeggen ‘partners in beauty’. In de video-afleveringen die Glamour online c.q. mobiel (in de ‘Glamour TV app’) publiceert, zijn producten te zien die (one click away) via het e-commerceplatform van Wehkamp worden besteld.

Ambitie
Het unieke bereik van de TV app van Glamour is 230 duizend. De ambitie van Glamour lag veel lager, zegt Anke de Jong, hoofdredacteur van Glamour: ‘Bij de start van Glamour Beauty TV mikten we op 100.000 unieke gebruikers binnen één jaar, ik had niet durven dromen dat we na negen maanden al ruim het dubbele zouden halen.’

Video
Volgens De Jong is video naast het magazine een van de belangrijkste onderdelen van het merk Glamour.

Assortiment
Wehkamp zegt zich naast fashion, wonen, elektronica en de vele andere lifestylecategorieën ook steeds meer te richten op Beauty & Wellness. Het beautyassortiment is volgens de e-tailer het afgelopen jaar verdubbeld. De bedoeling is dat dit de komende tijd nog verder wordt uitgebreid. De samenwerking met Glamour is er volgens Joost Kerckhaert, category manager beauty & wellness bij Wehkamp, vooral op gericht om het Wehkamp-assortiment op dit gebied te laten zien.

Hoe werkt het?
Glamour over de TV app: ‘Glamour’s beautyeditor Nina Eva Davies laat de nieuwste producten zien en geeft héél veel inspiratie aan de Glamour doelgroep om de beste versie van haarzelf te worden. De series zijn gemaakt door Glamour, in samenwerking met bloggers, vloggers, BN'ers en beautyexperts.

Uniek aan de video’s is dat ze interactief zijn. Met een simpele aanraking op het scherm kun je meer informatie krijgen over het product én het beautyproduct direct kopen. Daarnaast bevat de app een handige functie waarmee je zelf video’s kunt uploaden. Gebruikers worden actief opgeroepen om bijvoorbeeld hun ervaringen met een bepaald product te delen of vragen in te sturen aan Nina die ze beantwoordt in haar vaste rubriek #AskNina in het magazine.’

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Glamour Wehkamp

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events