FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli gaan samen in de Omnicom PR Group

Jasper Mulder, redactie | 2 maart 2017, 14:51

Operaties samengevoegd, bureaus blijven ook onder eigen merknaam actief

FleishmanHillard, Ketchum en Porter Novelli voegen hun hun activiteiten op de Nederlandse markt samen onder de naam Omnicom Public Relations Group. De nieuwe organisatie gaat vanuit één pand werken in Amstelveen.

Rosalinde van de Wall, afkomstig van Fleishman, komt aan het hoofd te staan van de nieuwe organisatie. Monique Botman, van Porter Novelli, maakt deel uit van het managementteam.

De drie bureaus blijven ook onder de eigen merknaam actief in Nederland, bijvoorbeeld voor internationale klanten die via een van de drie bureaunetwerken ‘binnenkomen’ in Nederland.

Paraplu-organisatie

De oprichting van de Nederlandse tak volgt de internationale oprichting van de Omnicom PR Group in New York, een jaar geleden. Deze paraplu-organisatie kwam boven de elf PR-bureaus van Omnicom en staat onder leiding van de Nederlandse Karen van Bergen.

‘In de 12 maanden dat Omnicom Public Relations Group bestaat, hebben we gemerkt wat de kracht is van samenwerking in een geïntegreerd team’, zegt zij in het persbericht. De samenwerking helpt de organisatie volgens Van Bergen ‘nog beter te worden in het aantrekken van talent en geeft ons de kans om meer en bijzondere services aan onze klanten te bieden.’

Vier markten

De samenvoeging heeft plaats in vier Europese markten, naast Nederland in Italië, Frankrijk en Spanje. De general managers rapporteren aan David Gallagher, president growth and development, international. De transitie naar het werken volgens dit nieuwe model start per direct.

Omnicom PR Group Nederland richt zich op drie aandachtsgebieden:

- Social Impact & Creating Shared value, dat zich richt op opdrachtgevers bij overheid, non-profits en bedrijven.
- Creative Strategy, gericht op het leveren van datagedreven en meetbare content en campagnes voor klanten.
- Reputatiemanagement, waaronder onderwerpen als public affairs, crisis- en issuemanagement, interne communicatie en CEO-positionering vallen.

Op de foto: de Nederlandse general manager Omnicom PR Group, Rosalinde van der Wall

 

Over de auteur

Jasper Mulder
Journalist voor CommunicatieOnline, MarketingOnline, Adformatie.nl en de bijbehorende magazines. Lees meer over Jasper Mulder

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Paul Stamsnijder

(2 maart 2017, 15:40)
Rosalinde van de Wall is een topper. Goeie beweging in de markt!

Gerelateerde items Omnicom PR Group Fleishmanhillard Porter Novelli