Merk & Strategie

Fanta frist fles en logo op

Elsbeth Eilander, redactie | 17 maart 2017, 13:31

De vernieuwde, spiraalvormige flessen zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Fanta past zijn visuele identiteit aan aan de jonge doelgroep. Het vernieuwde logo en de fles moeten voor meer relevantie bij tieners zorgen en meer opvallen in het schap. Dit is het nieuwe logo in volle glorie:

Verborgen smiley

De nieuwe visuele identiteit werd eerst uit papier geknipt. ‘Het logo is met de hand uitgesneden en vervolgens gedigitaliseerd’, licht Gijs Brons, brandmanager Fanta bij Coca-Cola Nederland toe. ‘Dat authentieke, handgemaakte zie je echt nog terug. Ook hebben we voor een nieuw kleurenpalet gekozen. De vertrouwde basiskleuren zijn er nog, maar de merknaam Fanta zie je vanaf nu altijd in het wit.’

Als knipoog zit er in de laatste A van Fanta een smiley verwerkt.

Spiraalvormige fles
Ook de verpakking heeft een flinke verandering ondergaan. De flessen 2 liter, 1,5 liter, 1 liter, 500ml en 330ml zijn allemaal spiraalvormig geworden. De spiraalvorm geeft volgens Fanta het gevoel dat je de fruitsmaken van Fanta echt uit de fles kan knijpen. Met de vernieuwde fles wordt naar eigen zeggen het fruitige, leuke en levendige karakter van Fanta benadrukt. De vernieuwde visuele identiteit wordt ook doorgevoerd op de blikverpakking.

Fanta werd bedacht in Duitsland, in 1940. Vanwege de handelsboycot –waardoor er geen Coca-Cola siroop het land meer binnenkwam – bedacht de directeur van Coca-Cola Duitsland een nieuw drankje, met ingrediënten die lokaal voorhanden waren. Het drankje is na Coca-Cola het oudste drankje van The Coca-Cola Company.

Dit is het 'oude' logo:

Over de auteur

Elsbeth Eilander
Adjunct-hoofdredacteur Adfo Groep-redactie Lees meer over Elsbeth Eilander

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Ad

(7 april 2017, 15:53)
Ik vind de nieuwe 1,5 liter fles een grote mislukking. Houdt lastig vast tijdens het inschenken, dat ging met de vorige vorm ideaal. Jammer.
Avatar

Ronald

(28 april 2017, 18:59)
Handig dat die nieuwe fles topzwaar is, valt elke keer om in mijn koelkast. Vasthouden met inschenken is ook lastiger. Geen idee wie dit bedacht heeft, maar gebruiksgemak was iig niet de topprioriteit.
Avatar

B.J.Schutter

(10 mei 2017, 16:13)
Ik snap best dat jullie willen vernieuwen maar voor mij als 65+er met kleine artrosehanden is de nieuwe fles niet meer te hanteren. Topzwaar en bovenkant veel te dik . Jammer, we houden juist erg van Fanta pomelo .
Avatar

Sanne

(12 mei 2017, 16:18)
De nieuwe fles houdt niet lekker vast en is ook nog eens top zwaar. Ik zou heel erg graag de oude fles terug willen .
Avatar

Ron

(1 juni 2017, 20:26)
Fijn deze vorm. De flessen inname apparaten spugen ze weer uit. Flessen worden nergens herkend!
Avatar

Sven

(3 augustus 2017, 11:27)
Ik vind de fanta flessen wat lijken op kleiene (atoom)bommen, ze gaan wel met hun tijd mee ;) .. smaak blijft hetzelfde en ma goe ook :)

Gerelateerde items Fanta Logo Visuele Identiteit

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events