Merk & Strategie

Bol.com lanceert ook een ‘Spotify voor boeken’: het Kobo Plus ebook-abonnement

Redactie | 22 februari 2017, 16:51

Bruna kwam in 2015 al met een dergelijke dienst, maar Bol.com mikt op massa.

‘Start meteen met lezen. De eerste 30 dagen zijn gratis, daarna € 9,99 per maand. Opzeggen kan altijd.’ Zo spoort Bol.com bezoekers van zijn website aan om zich op de nieuwe ‘boekenstreamingdienst’ te abonneren: . De eerste geluiden daarover kwamen in januari al

Bliyoo
Nieuw is het initiatief allerminst. In 2015 lanceerde Bruna al een vergelijke dienst onder de naam . In eerste instantie nog in samenwerking met een beperkt aantal uitgevers, later kwamen er daar bij. Maar of het initiatief Bruna veel heeft gebracht, moet worden betwijfeld. Deze maand werd nog bekend dat Bruna in is beland.

40 duizend
Bol.com, dat samen optrekt met Kobo, heeft desondanks vertrouwen in een digitaal boekenabonnement. In vergelijking met Bliyoo komt het meteen ook met een vier keer groter aanbod, 40 duizend boeken. Daarnaast is het bereik van Bol.com een stuk groter dan dat van Bruna.

Gevolgen
Het kostte Bol.com en Kobo ongeveer 2,5 jaar om de dienst te ontwikkelen. Die tijd was nodig om de techniek op orde te krijgen en om uitgevers over te halen om aan te haken bij de dienst. In hoeverre Kobo Plus ten koste zal gaan van de papieren verkoop is nu nog niet duidelijk, evenmin wat de gevolgen zijn voor uitgevers, auteurs en boekwinkels.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Bob Keijzer

(22 februari 2017, 17:09)
Bol.com is in ieder geval zo slim geweest om dit samen met de marktleider Kobo te ontwikkelen en niet zoals Bliyoo met een eigen e-reader te komen. Ik blijf € 9,95 per maand veel vinden (want hoeveel boeken lees je nou eigenlijk per maand?) maar is het proberen waard.
Avatar

Margreet Maselaman

(22 februari 2017, 19:00)
De bibliotheek heeft ook een abonnement voor ebooks. Keuze uit 42.000 titels. 42 euro per jaar.
Avatar

marcel helder

(23 februari 2017, 11:43)
Weet iemand of je hier ook persee een kobo ereader voor nodig hebt ? Of kan het abonnement ook met een android tablet ?
Avatar

Bob Keijzer

(24 februari 2017, 12:23)
Reactie op vraag van Marcel: met de Kobo Bol app kan je de boeken ook lezen op je smartphone of tablet. Net zelf uitgeprobeerd en werkt best wel goed.

Gerelateerde items Bol.com Kobo Plus ebook-abonnement

Meer in channel Merk & Strategie

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events