Insights & Trends

Ariëns leidt contentmarketingbedrijf Sprinkle in Benelux

Redactie | 16 januari 2015, 9:16

Het Scandinavische Sprinkle opent een Benelux-kantoor in Nederland.

Het Zweedse internetbedrijf Sprinkle werd opgericht in februari 2013 en is een digitaal platform voor content recommendation en syndication van redactionele content, foto’s, video’s en artikelen. 

In Scandinavië zouden al meer dan 200 uitgevers de Sprinkle widget op hun websites gebruiken. Het platform genereert &;meer dan een miljard recommendations per maand&;. Sprinkle wil daarom het platform internationaal uitbouwen, te beginnen met de opening van een Benelux-kantoor in Amsterdam.

Eric Ariëns is de country manager van Sprinkle Benelux. Hij had diverse functies in de media-industrie en was onder meer directeur van Sanoma Men&;s Magazines en director digital content bij Sanoma Digital. Ariëns: &;We zien dat uitgevers wereldwijd zoeken naar betere exploitatiemodellen voor hun redactionele content. Het exploiteren van digitale platformen is niet makkelijk. De markt is zwaar competatief. Iedereen zoekt op dit moment naar nieuwe middelen om het aantal pageviews te verhogen, gebruikers meer relevante content te bieden, en vooral natuurlijk de digitale inkomsten te verhogen.&;

Ariëns zegt dat een aantal grote uitgevers al interesse heeft getoond om met Sprinkle te gaan werken.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events