AMMA introduceert 2 nieuwe categorieën

, redactie | 17 december 2015, 17:19

Beste Engagement Strategie en Beste Media Performance.

De AMMA awards belonen de beste mediaprestaties van een jaar. Met de toevoeging van de genoemde categorieën wil de organisatie inspelen op de ontwikkelingen in het mediavak.

De award voor ‘Beste Engagement Strategie’ beloont de strategie die de consument daadwerkelijk betrekt en activeert.
De ‘Beste Media Performance’ is bedoeld voor de media inzet die bijdraagt aan het realiseren van business doelstellingen door middel van een verandering in gedragscomponenten.

De ‘Beste Interactieve Mediastrategie’ komt te vervallen en daarmee wordt het aantal categorieën elf.

De criteria in de categorie ‘Beste Creatieve Gebruik van een Medium’ zijn verruimd en daarmee is de titel ook aangescherpt naar ‘Beste Gebruik van een Medium’.

Naast de aanpassingen in de categorieën zijn ook de criteria binnen de categorieën waar nodig aangescherpt en geactualiseerd.

De AMMA organisatie nodigt nadrukkelijk alle mediabureaus uit om in te zenden voor ‘Mediabureau van het jaar’. Deze categorie is zeker niet alleen voorbehouden aan fullservice media(advies) bureaus, maar staat open voor alle bureaus die services bieden op het gebied van media strategie, planning, inkoop en optimalisatie van media en middelen, dus ook voor specialistische bureaus binnen dit vakgebied.

De 11 AMMA categorieën voor 2016 zijn

Beste Gebruik van een Medium
Beste Engagement Strategie
Beste Media Innovatie
Beste Media Performance
Beste Media Strategie
Media-adverteerder van het jaar
Mediabureau van het jaar
Media-exploitant van het jaar
Hans du Chatinier-prijs
Carl Lipp-prijs
YIM Mediatalent van het jaar

Voor de eerste negen categorieën wordt net als ieder jaar een professionele vakjury samengesteld. De nominaties en winnaar in de categorie Carl Lipp-prijs (mediavertegenwoordiger van het jaar) worden bepaald door een online enquête onder adverteerders en mediabureaus.
Het YIM Mediatalent van het jaar wordt door een jury gekozen aan de hand van een workshop waarin een case moet worden uitgewerkt en gepresenteerd.

Vanaf maandag 1 februari is inzenden mogelijk via

 

Over de auteur

Redacteur Media Lees meer over

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Mwg Amma

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs

Adfo Events