Insights & Trends

Trendrede 2015: de toekomst tussen naïef doen & waakzaam doen

Gastblogger MarketingOnline, blogger | 5 augustus 2014, 9:37

De TrendRede 2015 wordt dit jaar op 9 september uitgesproken. De 12 aangesloten Trendredenaren geven op deze site alvast een voorzet op de inhoud. Deze keer: Carl Rohde.

Een van de trends waarbij de TrendRede vast gaat aansluiten is het nieuwe optimisme dat in Neder­land te observeren – en te documenteren – valt.

Natuurlijk lopen er ook mopperende, zelfs rancuneuze laggards rond – en ook zij moeten op hun ‘toekomstpotentieel’ geanalyseerd worden.

Maar een avant-garde die een nieuw optimisme uitstraalt is er zeker ook. Die avant-garde is breed, over het alge­meen jonger en leeft in symbiose met alle online-software die niet alleen het leven makkelijker maakt, maar die de beteren ook aanzet tot verrassend en daadkrachtig handelen.

Dit is het nieuwe optimisme: in weerwil van de matte nadagen van de economisch crisis, in weerwil van een ceo-laag die zich blijft ver­rijken, in weerwil van alle oude politiek & structuren die weigeren in lucht op te gaan: laten we toch vooral DOEN & aanpakken, online gefaciliteerd zoals er nog nooit een generatie was.

Wie kan daar nu tegen zijn? Ik schat in dat het nieuwe optimisme een terechte positie in de TrendRede gaat innemen.

Kanttekeningen 

Toch wil ik kanttekeningen plaatsen. DOEN is prachtig, maar als de doeners te weinig reflecteren op eigen handelen, geeft DOEN vooral een vrolijk gevoel en dat is het dan. Het idee dat we door gewoon te DOEN de oude 20ste-eeuwse machten, mastodonten & structuren bijna vanzelf doen verdwijnen, is naïef en een beetje dom.

Peer2peer lenen is een mooi voorbeeld van hoe we daadkrachtig en online gefaciliteerd we met zijn allen aan het DOEN zijn. Er gaat zonder meer inspirerende energie vanuit. We laten het bankensysteem – zo perfide, zo vastgeroest, zo oud – achter ons en gaan het zelf DOEN.

Blij kunnen we wijzen op het feit dat de groot­ste peer2peer online community, , 500 miljoen dollar gaat binnenhalen nu ze naar de beurs gaan. Optimistisch, online-bekrachtigd DOEN is aan de winnende hand!

Toch passen nuance­rende opmerkingen.

Allereerst is 500 miljoen dollar helemaal niks in vergelijking met de bedragen die er in de ‘oude’ bancaire wereld omgaan.

Ten tweede, is het geen veeg teken dat we het succes van peer2peer aflezen aan het fikse bedrag dat ze op Wallstreet ophaalt?

Ten derde, de grootste inves­teerders in peer2peer lenen zijn de gevestigde banken geworden. De overheid reguleert hun oude prak­tijken wat strakker en de ‘oude’ garde ruikt nieuwe kansen.

Shadow banking wordt het genoemd. Allemaal geen reden om het nieuwe optimisme, om blij zelf DOEN de rug te keren. Maar laten we het vooral WAAKZAAM doen.

Het Nieuwe DOEN omarmt optimistisch alle online technieken die ons bestaan prettig faciliteren en mooier maken. Denk carsharing en Uber op mobiliteitsgebied. Denk NaarDeBron op energiegebied. Denk Booking.com en Airbnb.com op reisgebied. Denk Peerby voor alles wat U niet wilt kopen maar gewoon in uw eigen buurt wilt lenen.

Gemeenschapszin en vertrouwenssystemen 

De voorbeelden geven dezelfde richting aan: Alles kunnen ‘wijzelf’ nu sneller en beter en makkelijker DOEN dan in oude tijden. En ook nog eens milieuvriendelijker (een Uber kan op den duur dertig ‘oude’ auto’s vervangen). En ook nog een moreel hoogstaander: er wordt aan nieuwe gemeenschapszin gewerkt (Peerby) en aan nieuwe vertrouwenssystemen (Airbnb, Uber).

Niettemin past ook hier WAAKZAAMHEID. Booking.com heeft net een rel achter de rug omdat haar naarstige kreet ‘nog één kamer vrij’ niet per se de waarheid dekt, maar vooral verschijnt om u snel tot klikken aan te zetten. Zeker wanneer men algoritmisch te weten is gekomen, dat u dat ene manipu­la­tieve duwtje in de rug nodig hebt. U DOET, blij en vrolijk, precies waartoe u gemanipuleerd wordt! Blij en vrolijk DOEN is best. WAAKZAAM DOEN is beter. Het biedt op de duur meer echt veranderings­potentieel.

Amazon

Amazon is nu zo machtig dat geen uitgever er nog omheen kan. Zeker de kleintjes niet. Bij hen heeft Amazon dan ook eenzijdig aangekondigd dat ze de afroommarges gaan verhogen.

Wie niet toestemt, wordt door Amazon op achterstand gezet in de zoekresultaten, zeg maar algoritmisch naar achteren gemanipuleerd. Terwijl wij als consumenten sympathiek gefaciliteerd worden om zo soepel mogelijk door onze aankoopbeslissingen te gaan - een zaak van prettig gestroomlijnd DOEN - spelen er op de achtergrond mechanismen mee die velen van ons niet sympathiek vinden - kleine spelers die algorit­misch op achterstand gezet worden - maar waar me al DOENDE gewoon geen weet van (wensen te) hebben.

Op zulke momenten wordt gewoon DOEN een beetje naïef en oppervlakkig. WAAKZAAM DOEN is beter.

Trendwatchers met liefde voor een goede gezamenlijke toekomst moeten hiervoor waar­schuwen.

En inzetten op WAAKZAAM DOEN.

Carl Rohde,

Op dinsdag 9 september wordt in  Utrecht CS voor de vijfde keer de TrendRede uitgesproken. Wil je bij de TrendRede 2015 aanwezig zijn? Meld je dan aan op  vanaf 1 september aanstaande.

De TrendRede is een cadeau voor burgers, bedrijven en bestuurders in Nederland en wordt belangeloos samengesteld door . Door hun kennis te bundelen, willen zij een bijdrage leveren aan de toekomst van de samenleving waar ze zelf deel van uitmaken. In aanloop naar de TrendRede 2015 kijken zij terug en vooruit en geven zij in een wekelijkse blogserie hun visie op deze toekomst.

Bekijk de overige trendredes in ons dossier

Over de auteur

Gastblogger MarketingOnline

Reacties op dit artikel (269)

Comment author avatar
Avatar

Van Domine

(22 augustus 2015, 11:20)
Aanbod van het lenen van geld snel en betrouwbaar
Ik ben een particuliere investeerder die persoonlijke leningen, onroerend goed-leningen en investeringen biedt. Het is een kans, dan u wilt dat om een bedrijf te starten of projecten contact met mij, omdat de eerste is altijd beter gediend. Het geleende bedrag zal worden terugbetaald binnen een periode van 4 maanden of 20 jaar en ouder, mits de regels en wetten worden nageleefd dus als u op zoek bent voor een lening contact me.
Opmerking: Uitleentermijn is 3 dagen, bent u snel in de procedures. Antwoord me snel om uw lening op korte, middellange en lange termijn.
Ik verleen de lening op de volgende gebieden:
- Financiële Lening
- Investering Lening
-Auto lening
- Consolidatie van de schuld
- Persoonlijke Lening En anderen.
Dus als je contant geld lening nodig aarzel niet om mij te contacteren per e-mail om meer te leren over mijn zeer gunstige voorwaarden.
Onthouden persoon niet ernstig.
Gelieve te antwoorden mij op via mail:dominekrafft@gmail.com
Avatar

Evelien van Kemenade

(9 september 2016, 23:02)
Beste, Niets boeit me meer dan het schrijven over deze geldschieter die mijn leven voor goed met de lening ik kreeg van zijn bedrijf heeft getransformeerd, Als iemand me had verteld dat er nog steeds een echte geldschieter op het internet heb ik nooit geloofd. Maar nu heb ik gezien mijn zelf een grote demonstratie van legitieme en kwaliteit van de dienstverlening. echt, zien ze zeggen is geloven. Dit is echtheid gedefinieerd als de hoogste. 100% kwaliteit en efficiënte service delivery ik moet zeggen.

Sorry, ik bijna vergeten mezelf voor te stellen, mijn naam is Evelien van Kemenade, ik woon hier in Antwerpen, België. Mijn leven was bijna steeds betekenisloos voordat ik betekende dit geldschieter wiens bedrijf de naam is Leadway Finance Limited.

Jullie lezen van dit, ik vertel je de waarheid. De diensten van deze geldschieter heer Vincent Anderson kan niet worden vergeleken met die van een andere geldschieter, ik ben er vrij zeker van dat u dit geldschieter vorm van dienstverlening ergens anders niet kunnen krijgen. Als een zaak van feite kun je niet zijn soort service te krijgen van een andere geldschieter op het internet !!! Als je me twijfelen probeer het en je zult zien dat zijn bedrijf is de beste .. Ik weet dat sommige mensen die het lezen zou denken dat de lening die hij gaf me die me geen garantie om deze veel waardering te tonen, maar u bent verkeerd, ik zal hem te bedanken voor mijn hele leven, omdat de lening die hij gaf me heeft me veranderd leven in am machtige manier. Laat me je wat enkele reden, mijn familie kon niet eten 3 vierkante maaltijden voor, maar nu kunnen we eten als meany keer als we willen, ik heb geen auto eerder hebben maar nu ik zelf 2 auto's en ik heb onlangs kocht mijn oudste dochter van een auto op haar 24ste geboortedag. Ik heb nu een huis van mijn eigen en van mijn vrouwen kleding bedrijf goed bewegen zoals ik heb nu 2 meer takken. Dit is allemaal vanwege de lening heer Vincent Anderson gaf me.

Ik weet niet of het schrijven over uw vrijgevigheid op alle forum voor mensen om te weten is genoeg om dit geldschieter te waarderen, maar ik weet alleen God kan hem en zijn bedrijf te belonen voor hun goede werken ..

Ten behoeve van al diegenen die willen een lening met ingang van de geldschieter, hier is zijn e-mailadres

leadway.finance@aol.com

lead.way@financier.com

Dank aan u allen voor het lezen

Grt

Evelien van Kemenade
Avatar

Mr Chris

(25 september 2016, 9:03)
Hallo meneer / mevrouw,

Heeft u hebben financiële middelen nodig om uw schuld te consolideren? Heeft u geld nodig hebt om uw bedrijf weer op de rails? Je had geld lenen tussen individuen om te gaan met de financiële
moeilijkheden om eindelijk doorbreken van de impasse veroorzaakt door de banken, door de
afwijzing van hun dossiers toe te passen? Ik ben een financieel expert, in staat om
maken van een lening in het bedrag dat u nodig hebt en met de voorwaarden die het leven
gemakkelijker. Hier zijn de gebieden waar ik van hulp kan zijn:
* herfinancieren
* Lend Lease
* Investeringskrediet
* Autolening
* Consolidatie van de schuld
* Kredietlijn
* Tweede hypotheek
* Credit Redemption
* Persoonlijke lening
* Hypothecaire lening
* Business lening
Dus als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een echte lening gewoon E-mail zijn:
Chrisrichardloanfirm@gmail.com

Dank je.
Avatar

aliciazara

(18 oktober 2016, 16:55)
Hoi allemaal.
Ik ben beschikbaar voor elke afzonderlijke dat fondsen voor een bouwproject, huis kopen, een auto of om te beginnen met zijn eigen bedrijf, leningen, geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een tarief van 2% rente per jaar voor een terugbetalingsperiode variërend van 1 tot 50 jaar.
Neem contact op met mail:alicia.zara@mailfence.com
Avatar

sandra

(19 oktober 2016, 1:07)
Wij zijn een vereniging van particuliere investeerders en kredietverleners
personen; Wij hebben aan de mensen ter beschikking gesteld
personen die op zoek zijn voor een persoonlijke en dringende, meestal de maximale periode van terugbetaling van een lening is 1 jaar tot 30 jaar. het jaarlijkse rentepercentage is 3%.
Het krediet wordt toegekend aan degenen die een maandelijks inkomen te verdienen.
Voor meer informatie over de lening aanbieding.
Beantwoord u ons rechtstreeks vanuit dit adres
Courrier: loanprivate.invest@gmail.com
Avatar

soussa

(27 oktober 2016, 10:50)
Hallo meneer/mevrouw.
Wij zijn een vereniging van particuliere investeerders en kredietverleners
mensen; Wij stellen voor het volk
mensen die op zoek zijn voor een persoonlijk en dringend, gebruik de maximale periode van terugbetaling van een klaar is meestal 1 jaar tot 30 jaar. het jaarlijkse rentepercentage is 3%.
Het krediet wordt toegekend aan degenen die een maandelijks inkomen te verdienen.
Voor meer informatie over de lening aanbieding.
Gelieve te antwoorden ons direct op dit adres
E-mail: marcelosoussa08@gmail.com
Avatar

Mr.Powell

(12 december 2016, 7:12)
Een regering goedgekeurd en gecertificeerd leningen company.we een breed scala aan financiële diensten 2% waaronder bieden: Business Planning, Commercial en Development Finance, Eigenschappen en Hypotheken, Consolidatie van de schuld contant geld, cash, Private contant geld, auto contant geld, hotel contant geld, student contant contact met mij vandaag op: guranteefirmlendingcompany@gmail.com
Avatar

Jeff Chandler

(15 december 2016, 6:19)
Ik ben Jeff Chandler bij naam, ik wil dit medium gebruiken om te waarschuwen alle lening zoekers heel voorzichtig zijn, want er zijn oplichters everywhere.Few maanden geleden was ik financieel gespannen, en te wijten aan mijn wanhoop ik was opgelicht door verschillende online kredietverstrekkers. Ik had bijna verloren hoop, totdat een vriend van mij me een zeer betrouwbare geldschieter genaamd Rev. Ben Davies (A God vrezende man) die me lenen een lening van $ 65.000,00 onder 72 werkuren zonder stress genoemd. Ik leg het bedrijf per e-mail en alles wat ze vertelden mij was om niet meer te huilen omdat ik mijn lening in hun bedrijf zal krijgen en ook heb ik de juiste keuze gemaakt van contact met hen vulde ik de lening aanvraagformulier en ging met alles wat was gevraagd van mij en mijn schok kreeg ik de lening, en ik beloof om dit te delen, zonder dat hij het weet, als u behoefte heeft aan enige vorm van lening juist nu contact met hem opnemen via: bendaviesloanfirm@yahoo.com, ik gebruik dit medium om alle lening zoekers vanwege de hel ik doorlopen in de handen van degenen frauduleuze lenders.He is een soort hart onder de riem te waarschuwen. (bendaviesloanfirm@yahoo.com).
Avatar

Jeff Chandler

(15 december 2016, 7:51)
Ik ben Jeff Chandler bij naam, ik wil dit medium gebruiken om te waarschuwen alle lening zoekers heel voorzichtig zijn, want er zijn oplichters everywhere.Few maanden geleden was ik financieel gespannen, en te wijten aan mijn wanhoop ik was opgelicht door verschillende online kredietverstrekkers. Ik had bijna verloren hoop, totdat een vriend van mij me een zeer betrouwbare geldschieter genaamd Rev. Ben Davies (A God vrezende man) die me lenen een lening van $ 65.000,00 onder 72 werkuren zonder stress genoemd. Ik leg het bedrijf per e-mail en alles wat ze vertelden mij was om niet meer te huilen omdat ik mijn lening in hun bedrijf zal krijgen en ook heb ik de juiste keuze gemaakt van contact met hen vulde ik de lening aanvraagformulier en ging met alles wat was gevraagd van mij en mijn schok kreeg ik de lening, en ik beloof om dit te delen, zonder dat hij het weet, als u behoefte heeft aan enige vorm van lening juist nu contact met hem opnemen via: bendaviesloanfirm@yahoo.com, ik gebruik dit medium om alle lening zoekers vanwege de hel ik doorlopen in de handen van degenen frauduleuze lenders.He is een soort hart onder de riem te waarschuwen. (bendaviesloanfirm@yahoo.com).
Avatar

Anonymous

(17 december 2016, 7:16)
Goede dag. Ik kreeg een lening van € 75.000 uit EHIS Thomas. Neem contact op met hem; ehisloancompany100@yahoo.com of malgorzata.bwc01@gmail.com. Hij is een gerenommeerde geldschieter.
Avatar

harry

(11 januari 2017, 8:36)
Hallo
Heeft u een dringende lening? een lening aan een huis te kopen, om een auto te kopen, om terug naar school te gaan en om rekeningen en dept betalen? een lening zo laag als 2% intrest rate zo ja, neem dan contact met ons op via e-mail op: harryjonesfinance@hotmail.com
naam:
bedrag dat nodig is:
staat:
land:
telefoon:
duur van de lening:
OPMERKING: Alle post moet naar harryjonesfinance@hotmail.com worden gezonden
Avatar

Mevrouw Susan uithongeren

(17 januari 2017, 2:35)
Hallo allemaal,

Ik ben mevrouw Susan hongeren, ben ik deze brief van de getuigenis te schrijven, omdat ik erg dankbaar voor wat mevrouw Clara Morgan deed voor mij en mijn familie, toen ik dacht dat er geen hoop was weer kwam ze en maak mijn familie in leven weer te voelen door toonaangevende ons een lening van lage rente van 2% ik had nooit gedacht dat er nog steeds echte lening kredietverstrekkers in het internet, maar tot mijn grote verbazing kreeg ik mijn lening zonder veel tijd te verspillen, dus als je daar op zoek bent naar een lening voor eventuele financiële redenen op al dan zal ik u adviseren om e-mail mevrouw Clara Morgan op de VIA: {clara_morgan@outlook.com} voor meer informatie over de transactie

IK WENS U ALLEN HET BESTE

Beste wensen..
Mevrouw Susan uithongeren
Avatar

credit union

(20 januari 2017, 12:15)
Goede dag,

Bent u dringend lening? Wilt u betalen uit uw schuld? enz.
U kunt contact met ons op voor uw snelle en betrouwbare lening tegen een lage rente van 3%, en betaalbare afbetalingsplan met een goede kredietwaardigheid omstandigheden.
Contact: creditunion000@gmail.com
Avatar

Barclays bank plc.

(22 januari 2017, 5:09)
Barclays bank plc. provide all types of loans like business loans, agriculture loans, personal loans, property loans, home loans, marksheet loans, industrial loans, Farm Ranch Loans etc. ranging from $10,000 to $300,000,000 ($)USD, (£)GBP, (€)Euro, or Singapore Dollars($) etc. Get your no obligation FREE quote now! Repayments up to 54 Months. We give loan at the rate of 2%. No collateral, Money paid into your account 24 hours after approval. If you are interested in obtaining a LOAN, do not hesitate to send your request to us via e-mail: barclaysbank.plc198@gmail.com
Avatar

credit union

(25 januari 2017, 7:26)
Goede dag,

Bent u dringend lening? Wilt u betalen uit uw schuld? enz.
U kunt contact met ons op voor uw snelle en betrouwbare lening tegen een lage rente van 3%, en betaalbare afbetalingsplan met een goede kredietwaardigheid omstandigheden.
Contact: creditunion000@gmail.com
Avatar

James Peterson

(27 januari 2017, 21:15)
Hallo
Heb je afgewezen door uw bank of andere financiële instellingen?, zorgen niet meer, omdat dit bedrijf hier is om u te helpen uit de financiële problemen die we lening tegen 3% van onze klanten die bereid zijn geven te betalen meer in de komende jaren. Bent u geïnteresseerd in het toepassen van de voor leningen, hieronder vermeld, stuur een
e-mail naar: jamespeterson051@gmail.com
Wij bieden de volgende soorten leningen:
* Credit.v
* persoonlijke leningen.
* Business leningen.
* Investment lening.
* Ontwikkeling leningen.
* Leningen voor de aanschaf.
* Bouw leningen.
* Leningen om een auto te kopen.
* Lening van de schuldconsolidatie.
* Internationale leningen.
* Student lening en nog veel meer zonder vertraging. ...
Aanvragen en ontvangen van een lening binnen 48 uur. Mis dit niet!!
Wij wachten uw bericht......
Opmerking alle antwoorden op: Jamespeterson051@gmail.com
Avatar

Daniel

(31 januari 2017, 11:23)
Goede dag,

Heeft u een lening van de lage rente van 2% nodig? Zo ja, terug te krijgen door het invullen van de lening aanvraagformulier:
 
Leners INFORMATIE:
 
Voor-en achternaam:
Geslacht:
Burgerlijke staat:
Adres:
Postcode / Plaats:
land:
Geboortedatum :
financiering:
Benodigde hoeveelheid:
Lening Lengte:
Salaris / jaarlijks inkomen:
beroep:
Het doel van de lening:
Telefoon:
Fax:
 

Motto: Wij bieden onze klanten een veilige credit en Garantiefonds voor de programma zal ontvangen.

Beste wensen.

De heer Daniel / MD /

Contact e-mail: Danielwallsloancompany@gmail.com
Avatar

atm hackers

(4 februari 2017, 14:04)
Krijg $ 5500 USD per dag, gedurende zes maanden! Zie hoe het werkt
Wil je weet dat je kunt inbreken in een ATM-machine met een
gehackt PIN ?? Bestel voor een lege PIN en ontvang
miljoenen binnen een week !: contact met ons op via e-mail
adres: theblankatm01@gmail.com. We hebben speciaal geprogrammeerde ATM kaarten die
kunnen gebruiken om ATM machines te hacken, kan de ATM-kaarten worden gebruikt
terug te trekken bij de ATM of swipe, in winkels en POS. We verkopen
deze kaarten aan al onze klanten en geïnteresseerde kopers
over de hele wereld, de kaart heeft een dagelijkse terugtrekking limiet van $ 5500 op
ATM en tot $ 50.000 bestedingslimiet in de winkels, afhankelijk van
de aard van de kaart die u bestellen voor :: en ook als u behoefte heeft aan
alle andere cyber hacking diensten, we zijn hier voor u op elk gewenst moment
elke dag. Hier is onze prijslijsten voor de ATM-kaarten: Kaarten die
terugtrekken $ 5500 per dag kost $ 100 USD. Kaarten die in te trekken
$ 10.000 per dag kost $ 250 USD. Kaarten die in te trekken $ 35.000
per dag kost $ 450 USD. Kaarten die $ 50.000 per dag in te trekken
kost $ 1100 USD. Kaarten die $ 100.000 per dag kosten te trekken
$ 4200 USD. De prijs is inclusief verzendkosten vergoedingen en kosten, orde
nu contact met ons op via het e-mailadres ::
Theblankatm01@gmail.com.
Avatar

Janice Brown

(5 februari 2017, 2:17)
Dag iedereen,
My Name is mevrouw Janice Brown, ik woon in California USA en het leven de moeite waard is comfortabel wonen voor mij en mijn familie nu en ik heb echt nog nooit goedheid getoond me dit veel gezien in mijn leven als ik ben een gelukkige moeder met een mooie dochter en ik ga al door middel van een ernstig probleem, omdat mijn man geconfronteerd met een vreselijk ongeluk afgelopen twee weken, en de artsen zegt dat hij nodig heeft om een ​​delicate operatie ondergaan voor hem om te kunnen weer lopen en ik kon niet veroorloven de rekening voor zijn operatie daarna ging ik naar de bank voor een lening en ze zet me neer waarin staat dat ik heb geen credit card, van daar ik loop naar mijn vader en hij was niet in staat om te helpen, dan toen ik was aan het surfen yahoo Answers en ik kwam in een lening bedrijf ADRIAN financiën firma die voorziet in leningen tegen een betaalbare rente en ik heb gehoord over zo veel oplichting op het internet, maar op dit mijn wanhopige situatie, ik had geen andere keus dan om het een poging en verrassend het was allemaal als een droom , kreeg ik een lening van $ 56.000 USD en ik betaalde voor mijn man operatie en dank God vandaag is hij in orde is en kan lopen en hij werkt en de last is niet meer op mij niet meer. En we kunnen goed voeden en mijn familie is blij vandaag en ik zei tegen mezelf dat ik hardop zal schreeuwen om de wereld van de wonderen van God om me door de God vrezende lening bedrijf en ik zal iedereen adviseren in echte en ernstige nood aan snelle en betaalbare lening aan contact op met de lening bedrijf ADRIAN financiën firma via hun website http://adrianfinancefirm.bravesites.com of via e-mail adrianfinancefirm@yahoo.com, adrianfinancefirm@hotmail.com. Zo kunt u een einde maken aan uw financiële crises te zetten.

Mrs Janice Brown.
Avatar

morrismabel

(6 februari 2017, 4:58)
Ik verloor mijn geld aan oplichters maar nu niet meer
Nou, wie zou dit hebben geloofd. Toen ik zag een reactie
door één Allison Babara, ik dacht dat het was een van de Oplichters
manieren om iemand te overtuigen. Kijkend naar zijn commentaar, zag ik
een element van twijfel, omdat hij was het vertellen van verhalen. Nou ik heb het gedaan
50/50 wat betekent dat ik kan mijn geld niet verliezen aan een oplichter
nog een keer. Ik contact opgenomen met de e-mail op de getuigenis van Allison
Babara (worldblankatmsolution@gmail.com) en ik was
antwoordde onmiddellijk. Ik was geschokt, maar ik heb mijn standpunt niet verliezen.
Ik vroeg hen om me bewijzen om zeker te zijn dat ze niet
oplichters zoals anderen die ik heb eerder ontmoet en ze stuurden me
een bewijs. Daarna heb ik gevraagd om mijn kaart die zij gestuurd te krijgen
me in Duitsland in slechts 3 dagen. Ben blij nu, want ik heb
herstelde mijn geld ik heb verloren van oplichters. Mijn eerste terugtrekking
was $ 10.000 en ik kon mijn ogen niet geloven, totdat ik bevestigd
hun woord die zegt dat ik kan terugtrekken tot $ 63.000 in een
maand. WorldblankatmSolution zijn echt, want ik heb mijn
card in slechts 3 dagen toen ik gevraagd voor een. contact opnemen met hun
E-mail (worldblankatmsolution@gmail.com) voor jou. Ze
niet scam me
Morris mabel is mijn naam en als je bang bent, dan kunt u bereiken
me door mijn e-mail morrismabel82@gmail.com
Avatar

Anderson Morris

(6 februari 2017, 7:15)
Bent u denken aan het krijgen van een lening? U dringend lening om uw eigen bedrijf te starten moet serieus? Ben je in de schulden? Dit is uw kans om uw wensen te bereiken, bieden wij persoonlijke leningen, zakelijke leningen en leningen aan bedrijven en alle soorten leningen met een rente van 2% voor meer informatie neem contact met ons op via e-mail (andmoris38@gmail.com)
Avatar

Jamie Freeman

(10 februari 2017, 5:41)
Bent u op zoek naar uw bestaande bedrijf te verbeteren? Wilt u een nieuwe op te starten? Bent u behoefte aan een financier dienst om welke reden? Noodzaak van een lening voor welke reden dan ook ?? FreemanLoanFinance is eindelijk hier voor al uw financiële problemen op te lossen als we bieden gegarandeerde leningen aan geïnteresseerde leners, onze diensten zijn zeer snel en 100% betrouwbaar, dus dit is een gouden kans voor de deur om eindelijk die droom lening van jou en het oplossen van al uw financiële problemen ..

Contacteer ons vandaag nog via e-mail.
E-mail: freemanloans@hotmail.com, freemanloanfinance@gmail.com
web: www.freemanfinance.webs.com

Aarzel niet verder want je bent gewoon een bericht uit de buurt van het krijgen van uw droom leningen ..
Avatar

stanley willson

(15 februari 2017, 1:28)
De kerels van Hey!!! Ik heb de mijne uit heer Stanley mijn lege pinpas kunt trekken
€2.000 per dag. Ik kreeg het van hem vorige week woensdag en nu heb ik €7.000
kostenloos. De kaart trekt geld uit alle ATM-machines en er is geen
naam erop, het is niet traceerbaar en nu heb ik geld voor een nieuwe woning en
genoeg geld voor mij en mijn 4 kinderen. Ik ben echt blij ik ment heer Stanley en
gemaild hem op (atmhacker131@gmail.com) omdat ik twee mensen ontmoet
voor hem en ze nam mijn geld niet wetende dat ze oplichting waren. Maar ben
gelukkig nu. De heer Stanley de kaart via DHL verzonden en ik heb het in twee dagen. Toevoegen
een van hem nu. Hij is het geven van om mensen te helpen zelfs als het is illegaal
maar het helpt veel en niemand ooit krijgt. De kaart werkt in alle
landen behalve Filippijnen, Mali en Nigeria. contact met hem vandaag via:
Telefoonnummer (+ 1-315 290 3241) of e-mailadres via: (atmhacker131@gmail.com)
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 1:45)
Je bent een individu, Canadese en u bent behoefte aan dringende, geld
consolideren van uw schulden, of om te betalen, uw factuur of huur, of u bent vast door de banken.
Dus laat me zeggen hier is uw kans, heb ik tot uw beschikking voor de lening van € 1000 tot € 500,000.00, tegen een rente van 2% volgens uw terugbetalingsperiode, dus als u geïnteresseerd bent, neem contact met mij op per e-mail.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 1:50)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 1:51)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 1:57)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

Anonymous

(16 februari 2017, 1:59)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 1:59)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 2:02)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 2:04)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 2:06)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 2:08)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 2:09)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

caronjoel

(16 februari 2017, 2:11)
Hallo
Ik zet ter beschikking van speciale serieus kunnen terugbetalen van leningen geld variërend van 5000 tot € 50,000,000 tegen een rente van 2% per jaar voor een periode variërend van 1 tot en met 30 jaar.
Contact e-mail: facileemprunt@gmail.com.
Avatar

bodo

(18 februari 2017, 15:37)
Ik wil waarderen Tom Williams van Payday Financier PLC voor het helpen van mij de aanschaf van een lening
  ik heb mijn lening met geen stress na
akkoord te gaan met de terugbetaling voorwaarden van het bedrijf.
  Als u behoefte heeft aan financiële hulp contact met hen via e-mail. paydayfinancierhome@gmail.com
Avatar

bodo

(18 februari 2017, 15:39)
Ik wil waarderen Tom Williams van Payday Financier PLC voor het helpen van mij de aanschaf van een lening
  ik heb mijn lening met geen stress na
akkoord te gaan met de terugbetaling voorwaarden van het bedrijf.
  Als u behoefte heeft aan financiële hulp contact met hen via e-mail. paydayfinancierhome@gmail.com
Avatar

kelvin smith

(21 februari 2017, 9:30)
Ik ben de heer Kelvin Smith, een Onderhandse lening Lender en samenwerken
financieel voor onroerend goed en alle soorten van het bedrijfsleven
financiering. Ik bieden ook leningen aan particulieren, bedrijven en
samenwerken organen op lage rente, leningsvoorwaarden
determinant, Lening bedrag tussen de som van $ 1.000,00 voor
$ 10,000,000.00 US Dollars. Lening voor de ontwikkeling van het bedrijfsleven een
concurrentievoordeel / business expansion.we aanbieding lening op een lage intrest van 2%
EERSTE GEGEVENS NODIG ZIJN:
1) Volledige naam: ...
2): ......
3) State ......
4) Leeftijd: ......
5) Sex: ....
6) Tel: .....
7) Mobile: .....
8) Lening Duur: ...
9) Bedrag in de behoefte van de lening: ...
E-mail: kelvinsmithfunds@hotmil.com
Hier om u te laten zien een betere manier om financiële vrijheid !!!
Avatar

james

(22 februari 2017, 22:45)
HALLO
Bent u op zoek naar een snelle lening binnen 48 uur, van harte welkom om James Moore
lening bedrijven. Wij bieden leningen aan die in slechte credit.we bieden alle soorten
lening
en financiële diensten

1: huisvesting leningen,
2: autolening,
3: School Loan,
4: zakelijke en persoonlijke leningen en andere leningen.

Met
1-50 jaar terugbetaling duur periode om een ​​deel van de wereld,
slecht krediet ok of zelfs lage credit ok.We geven leningen
variërend van $ 1.000 tot $ 50.000.000,00 USD. Onze leningen zijn goed verzekerd
voor maximale veiligheid is onze prioriteit Verliest u slapen 's nachts
zorgen te maken over hoe om te legit lening kredietverstrekker te krijgen? Ben je op je nagels bijten om
de snelle? In plaats van zelf te verslaan, Sir James lening
bedrijven hebben experts die u kunnen helpen om uw slechte krediet geschiedenis te stoppen,
het ontdekken van een winst en betere oplossing dat is onze missie ..,.,.,

* Bent u financieel uitgeknepen?
* Heeft u middelen om kredieten en schulden af ​​te lossen zoeken?
* Heeft u de financiering voor het opzetten van uw eigen bedrijf te zoeken?
* Bent u behoefte aan particuliere of zakelijke leningen voor diverse doeleinden?
* Heeft u leningen proberen uit te voeren grote projecten?

Als
u een van deze problemen, kunnen wij u van hulp voor u zijn, maar ik
wil dat jullie begrijpen dat we geven leningen tegen een rente van
2%.

* Iets lenen tot $ 50.000.000.
* U kunt kiezen uit een tot 50 jaar terug te betalen.
* Kies tussen de maandelijkse en jaarlijkse afbetalingsplan.
* Flexibele leningsvoorwaarden.

GEGEVENS NODIG VOOR HET PROCES VAN DE LENING

1) Volledige naam: .............
2): ............... ..
3) Adres: ...................
4) Staat: ..................
5) Sex: .................. ..
6) Burgerlijke staat: .........
7) Beroep: ............... ..
8) Telefoon: ...............
10) Maandinkomen: ...............
11) het geleende bedrag dat nodig is: ............
12) Lening Duur: ............... ..
13) Lening Doel: ............

Bij het invullen van dit formulier, stuur ik u mijn leningsvoorwaarden als we willen
blijven.
Ik kijk ernaar uit van u te horen zo blijven. Met respect
Neem contact met ons op via jamesmoorefund@gmail.com
U moet het aanvraagformulier gestuurd om je te vullen en terug te sturen terug
Avatar

FRANK BROWN

(23 februari 2017, 1:35)
Hallo allemaal, Ik ben op naam Frank Brown, uit New York, Verenigde Staten.
Ik was in de behoefte van de monetaire hulp als gevolg van financiële problemen en dit maakte me
zoeken naar dingen over geaccrediteerde online lening kredietverstrekkers dus ik vond
sommige paar goede getuigenissen en feiten over deze, MARIA HARRY LENING FIRM, die meer licht wierpen op hoe dit MARIA HARRY LENING FIRM, is van grote hulp aan anderen voor zoveel mensen
die waren ooit dringend behoefte aan financiële bijstand. Het verbijstert me nog steeds
dat ik kreeg opgelicht van $ 2000 dollar door een online lening kredietverstrekker na alle
beloften voor hem om me een lening en dit had me meer en meer gewoon betalen
te ontvangen die lening fondsen, en dit was de reden waarom ik heb nog voorzichtiger geworden
dit keer in het verkrijgen van deze mijn persoonlijke lening als ik nodig had om mijn opleiding voort te zetten
ten koste van alles door het verkrijgen van een lening van een echte en geaccrediteerde online kredietverstrekker
want mijn vader was erg ziek en mijn moeder was financieel naar beneden te wijten aan mijn vader medische
kosten en als gevolg van de educatieve uitgaven van mijn broers en zussen, ik besloot te solliciteren
met deze lening agentschap van een lening van $ 50,000.00 dollar, want ik was in
wanhopige behoefte van een lening om te zorgen voor mijn familie en verder mijn opleiding, maar met God aan mijn kant en door Zijn genade kreeg ik deze lening
fondsen snel en direct na 48 uur toen mijn lening aanvraag werd goedgekeurd,
Dit is de reden waarom ik wil aan te bevelen deze lening bedrijf aan iedereen op dit forum die
is ook behoefte aan een lening ook net als de manier waarop ik vroeger was, vriendelijk contact met hen opnemen via e-mailadres.
(Mariaharryloanfirm@gmail.com). BEDANKT...
Avatar

Jamie Freeman

(23 februari 2017, 5:21)
Bent u op zoek naar een echte lening ?? Heeft u behoefte aan een lening van welke aard dan ook en om welke reden ?? Bent u op zoek naar een nieuw huis te kopen en u een lening nodig ?? Op zoek naar kapitaal ?? We zijn eindelijk hier om te helpen als we bieden een betrouwbare leningen tegen slechts 2% rente. Geïnteresseerde leners zijn om nu contact met ons op (Freemanloanfinance@gmail.com), Freemanfinance.webs.com en krijg er leningen vandaag.

Bedankt.
Jamie Freeman
Avatar

skygroup

(23 februari 2017, 20:12)
Bent u op zoek naar een bedrijf te starten, vestigen uw schuld, het uitbreiden van uw bestaande, hebben geld nodig om te bouwen, geld nodig om benodigdheden te kopen. Heb je al die probleem proberen om een goede Credit Facility veilig te stellen, Contacteer ons nu voor de financiering van vandaag en een einde maken aan al uw financiële barrières. We zijn snel, betrouwbaar en bekwaam. Voor direct antwoord E-mail: skygroup.financial09@gmail.com
Avatar

germain

(23 februari 2017, 20:54)
Les offres de prêt entre particuliers existent réellement... qui que vous soyez ou quel que soit vos problèmes, vous êtes un homme d'affaires ou une femme. Vous avez besoin de fonds pour démarrer votre propre entreprise ou autres, vous avez un projet pour lequel vous recherchiez des financements; Vous êtes malheureusement vue refusé des crédits auprès des banques pour causes diverses. Vous êtes particulier, honnête et de bonne moralité. Vous disposez d'un revenu pouvant vous permettre de survenir à vos mensualités; Plus de soucis je suis un particulier religieux disposant d'un capital, je désire mettre à votre disposition sous forme de prêt remboursable sur une durée maximale de 40 ans à un taux allant de 2% selon la somme demandée et la durée de remboursement . N'hésiter plus un seul instant car vous ne serai pas déçu. Si vous êtes vraiment dans le besoin, veuillez m'écrire par mail ,par whatsapp, ou appeler moi directement pour faire votre demande.


Contacte
whatsapp: +33 6 44 68 96 12
Appelle téléphonique : +33 7 55 23 65 70
E-mail:germaincadieux97@gmail.com

Avatar

ROBERT NIEMOELLER

(26 februari 2017, 13:37)
Welkom bij Robert Niemoeller Loan Investment Services, Wij bieden lening van 2% aan klanten INNeed van elke vorm van lening, zij het persoonlijke lening, zakelijke lening, student lening etc, Als u geïnteresseerd bent in een lening, neem dan contact met ons op voor meer informatie ... contact met ons op: robertniemoellerloan@gmail.com
Avatar

Alex

(27 februari 2017, 18:47)


Beste mensen

Mijn naam is Sarah Brugs uit Herent Brabant, wil ik met u delen de goede ervaringen van de manier waarop ik heb een lening. Ik zie het nog steeds als een verrassing hoe ik vond een echte echte geldschieter op het internet, ik heb nooit echt dacht dat er was een echte geldschieter op het internet totdat ik vond Alex Loan Funding, Een vriend van mij verwees me naar deze echte lening geldschieter die ze Said heeft een heleboel mensen op het internet die in nood van de lening geholpen. Ik ging toen vele forums op het internet om te onderzoeken op wat ze hebben gezegd over de kredietgever. Het was toen ik zag zoveel mensen getuigden van de goedheid en grootmoedigheid van

geldgever heer Alexander. Zoveel mensen spraken goed over hem te zeggen dat hij hun leven beter met de lening die hij hen toegekend heeft gemaakt.

De goede woorden mensen getuigden over hem gevraagd mij om hem te contacteren voor een lening bedrag van € 50,000 en vandaag, ik ben ook het schrijven van mijn eigen getuigenis hier voor andere
mensen die nog spreken voor een echte lening kredietverstrekker om te zien en contact opnemen met de echte geldschieter.

De lening die hij me verleend heeft ook geholpen me veel en ik ben gelukkig een echte geldschieter in de persoon van de heer Alexander te hebben geweten.

Als u op zoek naar een echte geldschieter, contact opnemen met Alex Loan Funding op hun e-mail;

Alexloanfunding@gmail.com

bedanken
Sarah Brugs
Avatar

mark

(28 februari 2017, 9:38)
Wij bieden particuliere, commerciële en persoonlijke leningen met een zeer lage jaarlijkse rente zo laag als 2% in één jaar tot 50 jaar aflossingsperiode overal in de wereld. Wij bieden leningen, variërend van 5,000Euro tot 100 millionEuro. Onze leningen zijn goed verzekerd voor maximale veiligheid is onze prioriteit. Verliest u slapen 's nachts zorgen te maken hoe je een legitieme lening kredietverstrekker te krijgen? Bent u bijten je nagels aan de snelle? Maar het schot u contact opnemen met Mark Moel Home Loan (Loan Services) nu, de specialisten die helpen stoppen met de slechte krediet geschiedenis leningen, om een ​​oplossing dat de overwinning is onze missie te vinden. E-mail: Markmoelloanhouse@hotmail.com
De aanvragers moeten het aanvraagformulier volgende lening te vullen:
AANVRAAGFORMULIER VOOR EEN LENING
AANVRAAG VOOR EEN LENING
Uw naam en voornaam *
Jouw email *
Je telefoonnummer *
Jouw adres *
Uw stad *
Staat / Provincie *
land *
Sexe
Geboortedatum *
Een account hebben? *
Je hebt eerder toegepast? *
Leningen nodig *
Lengte van Lening *
Doel van de lening *
Stuur me een gescande kopie van uw identiteitskaart: *
Lender E-mail: Markmoelloanhouse@hotmail.com
vriendelijke groeten,
Mr.Mark Moel.
Markmoelloanhouse@hotmail.com
Avatar

kimberly

(28 februari 2017, 10:42)
Hallo Mijn naam is Kimberly McPherson Ik wil MEI FIELD financiën firma bedanken voor mij te helpen met mijn lening fondsen van $ 60.000,00 na opgelicht voor zo lang als je geïnteresseerd bent in een lening neem dan contact met hem, zodat hij ook kan helpen te zijn lening te doen lang in 24 uur tijd mijn lening was in mijn rekening iedereen die behoefte aan een dringende en vertrouwde lening moet nu contact met hem hij is een God gezonden en een goed mens zijn e-mail is loan3568@gmail.com ik ben blij dat deze getuigenis op te delen geen rekening het internet omdat hij hielp me als je echt hulp zonder opgelicht nodig als ik was opgelicht dit de juiste lening bedrijf Contactpersoon: E-mail: loan3568@gmail.com
Avatar

moreau

(13 maart 2017, 10:04)
Betalen van uw schulden voor de financiering van in alle eenvoud. Wij verlenen van persoonlijke kredieten met een coupon van 2% tarief ongeacht het bedrag van uw keuze. Vermeld in uw verzoek voor geleende bedrag precies zoals u wenst en de datum Contacteer ons voor uw persoonlijke
leningen :
pretsocial291@gmail.com
pretsocial291@gmail.com
Avatar

maria

(31 maart 2017, 0:34)
Het vinden van financiering, omdat ik al mijn bezittingen als gevolg van een brand verloren.
  Niemand me zou helpen vanwege mijn situatie die niet voldoet aan de eisen
financiering. Ik had contact met ms. Lombardi, die gaf me een lening van 50.000 EUR
  om eruit te komen van mij van mijn doodlopende weg. Generoso, serieuze en betrouwbare, kan het u zeker helpen als je
Neem contact op met haar adres: lombardiangelina6@gmail.com
Succes
Avatar

kelvin smith

(14 april 2017, 22:50)
Bent u op zoek naar een bedrijf te starten, regelen uw schuld, het uitbreiden van uw bestaande, geld nodig om te bouwen, geld nodig om supplies.Have kopen je al die probleem proberen om een goede Credit Facility veilig te stellen, Contacteer ons nu voor de financiering van vandaag en zet een stoppen om al uw financiële barrières. We zijn snel, betrouwbaar en bekwaam. Voor onmiddellijke reactie E-mail: kelvinsmithfunds@hotmail.com

Pagina's

Gerelateerde items Trendrede 2015

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs