TGIF: Scoren met video

Team Brandfighters, blogger | 24 maart 2017, 13:43

TGIF: Scoren met Video

Contentmarketingbureau Brandfighters geeft je elke vrijdag een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven. Deze week zetten we 5 bijzondere video’s voor je op een rij die echt scoren op engagement. Kijk en leer!

Contentmarketingbureau  geeft je elke vrijdag een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven. Deze week zetten we 5 bijzondere video’s voor je op een rij die echt scoren op engagement. Kijk en leer!

Reebok: 25.915 Days

De gemiddelde mens leeft 25.915 dagen – en Reebok wil dat we deze dagen gebruiken om het beste uit ons en ons lichaam te halen. In deze video komen verschillende mensen van verschillende leeftijden aan bod waarvan ze laten zien hoeveel dagen ze nog hebben. Daarmee stimuleren ze kijkers om nu actie ondernemen, zodat zij niks missen van de resterende dagen. Aan het einde van de video kan je er zelf achter komen hoeveel dagen je zelf nog hebt.

GoPro: Fireman saves kitten

GoPro deelt vaker video’s die door gebruikers van hun camera’s zijn gemaakt. Deze video is net even anders. Ze zijn niet bang om de grenzen van hun videocontent te verleggen. Dit is namelijk geen extreem avontuur, maar een held die een schattige kitten redt. Met deze video bereiken ze het bredere algemene publiek, die misschien minder heeft met extreme sporten.

Artifact Uprising: On Legacy

Artifact Uprising is een bedrijf dat je aangepaste fotoboeken, albums, kaarten, en foto’s laat maken. In deze video laten ze de waarde achter en de speciale betekenis van een boek zien. Ze delen namelijk het inspirerende verhaal achter het boek van Joe Bucholt, die 22 jaar geleden een boek schreef voor zijn kleinkinderen. Deze video is een goed voorbeeld van hoe je als merk verhalen achter de mensen die je producten gebruiken, kunt delen. De emotionele lading in de video spreekt consumenten aan en raakt hen omdat iedereen wel een deel van het verhaal in zichzelf herkent.

Always: Like a Girl

In deze video vraagt Always verschillende mensen van verschillende leeftijden iets te doen ‘like a girl’. Daarna vragen ze hen waarom ze de handelingen zo uitvoerden. Wat opvalt aan de video, is dat de antwoorden van de kinderen anders zijn dan die van de oudere personen. De video maakt daarmee een combinatie van empowerment en realistische voorbeelden van meiden. Waarom zou rennen als een meisje namelijk anders zijn?

American Greetings: World’s Toughest Job

In deze videocampagne van American Greetings en Cardstore bespreken ze de ‘worlds thoughest job’. Door onvoorstelbare werkomstandigheden met sollicitanten te bespreken, kom je erachter wat de indrukwekkende dag-tot-dag routines van moeders zijn. Het is moeilijk om je als kijker niet persoonlijk aangesproken te voelen, want na het zien van deze video denk je sowieso aan je moeder en hoe geweldig zij is.

Heb jij zelf een voorbeeld van een video die supergoed scoort op engagement?
Geef ons feedback in de comments!

Over de auteur

Team Brandfighters
www.brandfighters.com Lees meer over Team Brandfighters

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

sidd

(13 september 2017, 8:40)
To meet them again after several years http://fbpasshack.net of separation. it is important to make some simple investigations.