TenPages.com winnaar Accenture Innovation Awards 2010

Theo van Vugt, auteur | 2 november 2010, 16:30

Vanmiddag is de winnaar geworden van de Accenture 2010.

Daarnaast is verkozen tot winnaar van de publieksprijs.

Uit handen van de voorzitter van de vakjury Theo Huibers, Managing Partner van Thaesis, en Tom Loozen, hoofd van de Media, Communicatie en High Tech praktijk van Accenture namen de winnaars hun prijs en bijbehorende cheques in ontvangst.

De Innovation Awards werden dit jaar voor de vierde keer toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten uit de media, communications en high-tech industrie.

Op basis van innovativiteit, succes en potentie werd TenPages.com door een vakjury tot de winnaar uitgeroepen. Het winnende concept kreeg de Blauwe Tulp-prijs. Vorig jaar won Layar en het jaar daarvoor Myngle.

is het eerste crowdfundingconcept in de boekenbranche, een online platform dat schrijvers en lezers op een unieke manier bij elkaar brengt. Beginnende schrijvers plaatsen tien pagina’s van hun manuscript op de website.
Geïnteresseerde lezers laten hun waardering blijken door voor vijf euro een aandeel te kopen. Wanneer de grens van tweeduizend aandelen wordt bereikt, dan publiceert een bekende uitgeverij het boek – met vermelding van de aandeelhouders. Aandeelhouders ontvangen een deel van de opbrengst van de verkoop.

De publieksprijs voor het concept dat de meeste stemmen ontving via de website ging naar .

Catawiki is een wereldwijd handelsplatform voor verzamelobjecten waarbij er gehandeld wordt op basis van een centrale catalogus. Deze catalogus wordt door de gebruikers zelf bijgehouden. Er is ook een versie voor de smartphone: m.catawiki.nl.

Tijdens het evenement maakte de jury ook de winnaars van de zeven categorieën bekend, waarin de concepten zich konden inschrijven (mobile, web, lifestyle, digital home, gaming, connected device en green). De categoriewinnaars waren:

werd winnaar van de categorie Best Mobile. Appie is een applicatie die klanten die de website van Albert Heijn bezoeken met hun smartphone helpt met het onthouden, kiezen en verkrijgen van de boodschappen. Appie bevat meer dan negenduizend recepten.

werd de winnaar in de categorie Best Web. Catawiki is een wereldwijd handelsplatform voor verzamelobjecten waarbij er gehandeld wordt op basis van een centrale catalogus.

werd naast hoofdprijswinnaar ook uitgeroepen tot winnaar in de categorie Lifestyle.

In de categorie Best Digital Home werd als winnaar gekozen. Met Marduq versmelten tv en web. Marduq verbindt het web met de kracht van video, en wel in de stijl die de gebruiker wenst. Marduq levert kristalheldere online video met daaroverheen laagjes tekst, infographics en blogs. Directe interactie is mogelijk via chat, comments en Twitter. Met Marduq ligt voor elke organisatie een eigen rich media-webtv-kanaal binnen bereik.

won de prijs in de categorie Best Gaming. Tiktegel is een interactief leermiddel dat het best te omschrijven is als een spelcomputer in de vorm van een bord van A3-formaat. Kinderen kunnen met dit digitale speelbord – dat geen toetsenbord, muis en scherm heeft – zelfstandig werken in hun eigen tempo. De TikTegel wordt geleverd met diverse ‘leersets’: speelstukken en software.

werd uitgeroepen tot winnaar van de categorie Best Connected Device. Smart Signs Solutions maakt het mogelijk om wayfinding op een eenvoudige en op de gebruiker afgestemde manier vorm te geven. Smart signs worden ontwikkeld om alleen aan de juiste bezoeker of medewerker, op het juiste moment, de juiste informatie te tonen.

In de categorie Best Green werd uitgeroepen tot winnaar. Marvin is een energiemanagementsysteem dat thuis helpt energie te besparen. Met Marvin worden energiestromen per vertrek geregeld, het systeem daagt gebruikers uit en het kan via internet eenvoudig bediend worden. Marvin werkt met een klokthermostaat, schakelt elektrische apparatuur in en uit, toont weersinformatie en heeft beveiligingsopties, een intercom en een mailbox.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Erik van Erne

(3 november 2010, 14:56)
Geweldig en dan bedoel ik vooral de winst van Marvin in de categorie Best Green

Gerelateerde items Accenture Accenture Innovation Awards Tenpages.nl