Maak je eigen Facebook bedrijfspagina

Tim Lammers, auteur | 27 maart 2011, 19:29

In de USA is het al niet meer weg te denken en ook in Nederland begint het een ‘booming’ business te worden, bedrijven die een eigen Facebook pagina willen hebben. Social media bedrijven vragen duizenden euro’s om een commerciele bedrijfspagina voor je in te richten. Echter sinds enkele weken is een eigen Facebook pagina inrichten eenvoudiger dan ooit ervoor en kun je het zelf ook.

De programmeercodering FBML (een soort Facebook HTML), de codering waar je voorheen Facebook tabbladen mee kon ontwikkelen, gaat er namelijk uit bij Facebook en daarvoor in de plaats heeft Facebook twee weken geleden een ‘nieuwe’ developerstool beschikbaar gesteld. Met behulp van deze tool kun je zelf tabbladen op je Facebook bedrijfspagina maken. Simpelweg door een IFrame in je tabblad te hangen. Een collega attendeerde mij hier op en ik ben hier gistermiddag meteen in gedoken en s’avonds had ik zelf iets leuks op Facebook in elkaar gezet voor mijn bedrijf. Nu heb ik als online marketeer wel een beetje technische kennis maar hierbij ligt de nadruk wel op beetje en met behulp van één simpel filmpje kwam ik heel ver.

Kortom genoeg reden om het filmpje (= Engels) ook met jullie te delen zodat ook jullie je eigen bedrijfspagina kunnen maken! Succes!

Over de auteur

Reacties op dit artikel (27)

Comment author avatar
Avatar

Erik van Erne

(28 maart 2011, 1:11)
Bedankt voor de info. Ik ga het eens onderzoeken
Avatar

Tim Lammers

(28 maart 2011, 6:29)
Geen dank Erik, ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen.
Avatar

Hessel Sutterland

(28 maart 2011, 8:23)
Facebook pagina maken zonder HTML- of FMNL-kennis? Dan is Pagemodo een handige tool (http://www.pagemodo.com/). Via een gebruiksvriendelijk CMS kun je met tekst en afbeeldingen via diverse templates een eigen pagina bouwen. Heb hem zelf onlangs gebruikt voor eigen bedrijfspagina. Voor de goede orde: ik heb geen commerciële belang bij Pagemodo, ben een tevreden gebruiker.
Avatar

Tim Lammers

(28 maart 2011, 9:19)
Dank voor je tip maar FBML gaat er bij Facebook uit zoals ik begrepen heb.

groet Tim
Avatar

Frans Jan Boon

(28 maart 2011, 14:37)
http://www.addtofriends.nl
FBML voor apps en pages is er sinds 11 maart uit, de Static FBML app waarmee je tabs kunt creeren blijft bestaan voor bestaande pages waar die al aan toegevoegd is maar kan niet meer toegevoegd worden aan andere pages. Uiteindelijk zal de Static FBML app in zijn geheel verdwijnen, verwacht ik.

Overigens is het 'hebben' van een Facebook page, al dan niet met een dedicated tab (tegenwoordig: menu item) geen doel op zich, net zo min als het gebruik van andere social media. Belangrijker is dat het past bij je strategie en doelgroep, en een bijdrage kan leveren aan het realiseren van je doelstellingen.
Avatar

NO ONO

(28 maart 2011, 14:43)
Ga dit zeker uitproberen. Ik beschik nu wel al over een 'welkoms-pagina' op mijn [url=http://www.facebook.com/no.ono.brand]Facebook-pagina[/url], maar ik hoop dat deze functie meer vrijheid biedt! Goed, inspirerend artikel.
Avatar

Tim Lammers

(28 maart 2011, 15:24)
@ Frans Jan: Mee eens!

@ NO ONO: Succes!
Avatar

Rob de Jongh

(30 maart 2011, 7:05)
Iemand enig idee van de eventuele kosten? Ik moet namelijk bij de developers page mijn account verifieren d.m.v. het invoeren van mijn CreditCard of Telefoon.
Avatar

Tim Lammers

(30 maart 2011, 7:10)
Dag Rob,
Geen kosten! Ik heb mijn telefoonnummer ook opgegeven.

Groet
Avatar

Rob de Jongh

(30 maart 2011, 9:42)
opgelost, het lag aan mijn iframe pagina
Avatar

Tim Lammers

(30 maart 2011, 15:03)
Goed om te zien dat ik mensen geinspireerd heb ;-).
Avatar

Jan

(31 maart 2011, 12:15)
Bedankt voor de info, bijzonder nuttig!
Avatar

Tim Lammers

(31 maart 2011, 21:30)
Dankjewel Jan! Zou je zo vriendelijk willen zijn om te stemmen op dit artikel?
Avatar

Bas van Houwelingen

(27 april 2011, 8:52)
Tim, ik probeer de ontwikkelaars app. te gebruiken, maar stuit gelijk al op het probleem dat de link niet bestaat > http://www.facebook.com/4oh4.php
Heel soms kom ik er wel door en moet ik vervolgens of via mijn telefoonnummer registreren, of via een credit card. Op een of andere manier vertrouw ik Facebook niet, dus kies ik voor mijn telefoonnummer. Helaas werkt dat niet, want Nederland staat niet in het rijtje voor telefoonnummers en als ik het via een ander land probeer werkt, dat niet...
Ligt het aan mij of loopt het allemaal erg stroef bij Facebook?!
Avatar

Tim Lammers

(29 april 2011, 6:58)
Bas ik had deze problemen niet. Ga naar www.facebook.com/developers, gebruik je telnummer en starten maar...
Avatar

Joop van Fikkies

(1 oktober 2011, 9:54)
@Frans Jan
dat probeer ik steeds maar zelfs dat lukt al niet. Ik type in de statusregel www/facebook.com/developers en kom al niet verder (als in mijn voorgaande post omschreven). ook als ik mijn fanpage open heb en type in de zoekregel van facebook "developers" krijg ik een bedrijf op facebook. dus de vraag is, hoe kom ik dan aangemeld als developer?
en BTW, alvast dank voor je reactie ;-) en sorry voor weer mijn vertraging
Avatar

Joop van Fikkies

(2 oktober 2011, 13:19)
aanvulling: het blijkt dat ik wel op de login pagina van developers kom (vlgs de url) dus de login procedure zou moeten tonen maar er verschijnt niets op het scherm, het blijft helemaal leeg. Toch heb ik het vlak na onze aanvang met facebook enige weken geleden wel gezien. dus de vraag is wat is er in de tussentijd gebeurd?
Avatar

Dieter

(23 januari 2012, 16:05)
Kan ik nu wel of niet een bedrijfspagina maken op facebook zonder een profiel? Heb dit ondertussen gedaan maar is dit efficiënt gezien ik geen vrienden kan uitnodigen enz.
Avatar

Frans Jan Boon

(24 januari 2012, 8:05)
http://www.addtofriends.nl
@Dieter: Facebook staat binnenkort alleen nog toe dat pagina's worden aangemaakt vanuit een profiel. Maak daarvoor geen profiel op naam van je bedrijf aan maar gebruik je eigen profiel. Bedrijfsprofielen ziet Facebook als 'grey accounts' (accounts zonder info, vrienden, interactie) en sluit die.
Avatar

Marco

(25 februari 2012, 14:37)
Erg leuk, maar mijn account kan niet worden geverifieerd, SMS komt nooit aan... :S

Gerelateerde items Facebook Iframe Bedrijfspagina