#lekkersociaal: de wekelijkse social media update

Blauw Gras, blogger | 2 juni 2016, 11:03

Creatief digitaal bureau Blauw Gras praat je bij! Deze week over money making Snapchat, walrussen en knuffelkatten, 360 graden foto’s van je pand, Whopper world en nog veel meer!

Ik <3 Snapchat

Hartjes, walrussen en tekstballonnen. Je wilt het, je krijgt het. maakt het nu mogelijk om met een schattige panda op de foto te gaan of een pizzapunt voor je mond te hangen. Ze trekken een heel blik open met allerlei schattige en leuke stickers die je kunt toevoegen aan je snaps. Sounds like fun!

Money in the Snapbank

Snapchat gaat sowieso lekker. Het bedrijf wordt geschat op zo’n . Ka-ching! Met haar 110 miljoen gebruikers and counting, ben je als single dagelijkse gebruiker 182 dollar waard. Dat je het even weet.

Van voor naar achter, van links naar rechts

Vind jij het ook altijd zo lastig in te schatten of een hotel echt zo mooi is als op de foto? Meten is weten, zeggen ze dan bij Google. Je kunt nu je winkel, bedrijf of pand toevoegen aan Google Street View. Met behulp biedt Google jou de mogelijkheid om een 360 graden camera te lenen en zo jezelf op de kaart te zetten.

Ze gaan namelijk het Google Street View Camera Loan-programma uitbreiden naar Nederland zodat we ook hier mensen een virtual tour kunnen bieden vooraf aan hun live bezoek.

Een vuist tegen verbaal geweld

Facebook, Twitter, Youtube en Microsoft slaan de handen ineen tegen op internet. De vier bedrijven hebben dinsdag een gedragscode van de Europese Commissie ondertekend, waarin ze beloven om racistische of xenofobe berichten binnen 24 uur van hun websites te verwijderen.

Om dit type berichten nog beter te kunnen opsporen, gaan de bedrijven afstemmen hoe ze met meldingen over zulke teksten, video’s of foto’s omgaan. Ook hebben ze toegezegd om gebruikers beter te gaan informeren over wat wel en niet mag, zodat men beter weet wanneer een bericht het melden waard is. Volgens de Europese Commissie is dit noodzakelijk vanwege de recente terreuraanslagen in Europa. 

Fast (order) food

Burger King heeftgeïntegreerd in hun bestelproces. Met de Facebook Messenger app kun je jouw Oreo Milkshake en Double Cheese Burger alvast op gekozen locatie bestellen en naar gegeven bereidingstijd ophalen. Whopper walhallaaa!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creatief digitaal bureau met een voorliefde voor social media. In onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ creëren wij creatieve concepten, relevante content, digitale activaties en impactvolle (media)campagnes.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar