JC Superstar (2)

Redactie | 25 april 2007, 6:50

Vandaag, op Johan's (voornaam volstaat) 60e verjaardag, nog even aandacht voor twee prachtige commercials waarin Nederlands sportmarketeer avant la lettre excelleerde.

In 1978 maakte Cruijff reclame voor Roxy Dual, teer- en nicotinevrije sigaretten. Cruijff, een verstokte roker, wiens vader op 45-jarige leeftijd aan een hartaanval was overleden, werd in 1991 in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hartaanval. Na een bypassoperatie besloot hij te stoppen met roken. En hij werkte mee aan tegen roken. Een schitterende commercial, waarin Cruijff in trenchcoat een pakje sigaretten hooghoudt en wegtrapt.

MasterCard contracteerde Cruijff in 1999 als ambassadeur. Op 6 april 1999 werd in de Amsterdam ArenA een erewedstrijd voor Johan Cruijff gespeeld tussen oud-spelers van Ajax en Barcelona. Marco van Basten, de voetbalzoon van Cruijff, zou vanwege de problemen met zijn enkel niet meedoen, meer besloot op het laatste moment toch mee te spelen. In die wedstrijd scoorde Van Basten op aangeven van Cruijff. Dat 'onbetaalbare' moment werd door MasterCard gebruikt in een .

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Foka

(25 april 2007, 10:02)
Veel geluk en gezondheid toegewenst.
Groet uit Polen in de stad Poznan.
-----