Insights & Trends

Hoe mooier de vrouw, hoe moeilijker ze een partner vindt

Ward van Beek, blogger | 17 maart 2017, 16:53

De data van het daten.

Het is niet dat de mannen je niet leuk vinden, het is dat er gewoon niet genoeg mannen zijn. Met demografie, speltheorie, en rekenwerk, legt Fintech-journalist Jon Birger op SXSW uit hoe onevenwichtig de dating-markt is.

Jon Birger is journalist bij Fortune maar raakte gefascineerd door de datingscene. Hij zag dat z’n mannelijke vrienden snel in vaste relaties kwamen, maar dat zijn vriendinnen vaak langdurig en ongelukkig aan het daten waren. Hij besloot eens uit te zoeken hoe dat nu precies zat. Date-onomics is in Jims eigen woorden, “de van de dating-scene”. We hebben hem meteen maar gevraagd even uit leggen waarom iedere single dit boek zou moeten lezen.

Jon Birger legt uit hoe deze ongelijke verhouding het datingproces verandert en invloed heeft op het aantal huwelijken. Ook laat hij zien hoe deze verhouding uitwerkt op het schijnbaar paradoxale probleem dat hoe aantrekkelijker de vrouw is, hoe moeilijker het voor haar kan zijn om een ​​partner te vinden.

En, zoals elk goed Amerikaans boek eindigt het met een aantal adviezen, variërend van het kiezen voor een stad met een Technische Universiteit en het vaker bezoeken van mannelijke kroegen of sportwedstrijden tot en met het inzetten van het ‘huwelijksultimatum’.

Een , en niet alleen voor hoogopgeleide single vrouwen.

Over de auteur

Ward van Beek
Ward van Beek is Reputation Manager bij communicatiebureau It'saRep Lees meer over Ward van Beek

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Jim

(20 maart 2017, 11:09)
Probleem van veel vrouwen is, dat ze gewoon een veel te groot ego hebben, bij velen daarvan ook nog eens in combinatie met een laag iq. Leuk voor 1 nacht, misschien 2 of 3, maar dan stap je als weldenkend man van harte weer de echte wereld in.

Gerelateerde items Big Data marketing insight sxsw 2017 Sxsw

Meer in channel Insights & Trends

Volg ons


Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs