Heineken komt met weer een luidsprekerhoed....

Theo van Vugt, auteur | 8 mei 2006, 13:41

Het kon niet uitblijven: , sponsor van de KNVB, komt het aankomende WK in Duitsland met een opvolger voor de Heineken Luidsprekerhoed.

De door de brouwer 'Hollands Geheime Wapen' genoemde hoed is 'een op het oog sympathiek Duits jagershoedje' waarvan in een handomdraai een luidspreker wordt gemaakt.

Het wapen is vanaf 22 mei verkrijgbaar bij aankoop van een elftal Heineken-blikjes of een elftal bier voor ? 9.99.

Tijdens het EK2004 in Portugal introduceerde Heineken de inmiddels bekende Luidsprekerhoed. Dit Oranje-item werd een regelrechte hype onder de Nederlandse voetbalsupporters.

Reden voor Heineken om tijdens het WK2006 met een soortgelijk premium te komen.

Geleerd van de vorige keer heeft Heineken wel: 'De hoed ziet er uit als een onvervalst jagershoedje en kan zo als 'Hollands Geheime Wapen' elk Duits stadion binnen komen. Via deze vermomming wil Heineken voorkomen dat het jagershoedje ? net als de Heineken Luidsprekerhoed in de Portugese stadions ? als gevolg van een stadionban ingeleverd moet worden.'

Voor alle zekerheid heeft Heineken voor de Oranjesupporters in de Duitse stadions ook jagershoedjes laten maken zónder Heineken-logo. Op deze hoedjes staat alleen 'Holland'. Op diverse plaatsen in Nederland en Duitsland komen speciale omwissel-mogelijkheden waar supporters deze versie kunnen bemachtigen.

Heineken heeft er ook nog iets aan toegevoegd: WK overwinningsspeldjes, van de aan het WK2006 deelnemende landen, die op de hoed gespeld kunnen worden.

Heeft Nederland een overwinning behaald, dan kunnen Oranjefans het desbetreffende landenspeldje als trofee op het jagershoedje spelden. Er zijn vijf verschillende zakjes met zes speldjes verkrijgbaar bij diverse winkels, zoals Albert Heijn en Kruidvat.

De prijs per zakje is ? 2.95. De eerste twee speldjes ? KNVB en Servië-Montenegro ? worden gratis meegeleverd in de Hollands Geheime Wapen-actieverpakking.

Heineken, jolig als altijd: 'En nu maar hopen dat we straks door de speldjes het hoedje niet meer kunnen zien?'

Naast de overwinningsspeldjes van de WK landen is er in horecagelegenheden waarmee Heineken samenwerkt ook een speciaal Bob-speldje te verkrijgen. De speldjes zijn niet te koop maar worden door de horecaondernemers zelf uitgedeeld aan cafébezoekers die op dat moment de Bob zijn en dus geen alcohol drinken.

Hollands Geheime Wapen wordt via een uitgebreide, zogenaamde crossmediale campagne (met inzet van televisiecommercials, internet, PR, winkelmaterialen, etc.) aan het Nederlandse publiek geïntroduceerd.

Voorafgaand aan het WK wordt een speciale Heineken WK website gelanceerd. De site gaat onder meer in op het concept van Hollands Geheime Wapen en geeft duidelijke instructies over het gebruik van de jagershoed. Bezoekers van de site kunnen bovendien aan verschillende acties deelnemen.

De site hangt ook aan de actie.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (19)

Comment author avatar
Avatar

(26 juni 2006, 19:55)
Is het in de ontbrekende landen niet verboden bier te drinken? Misschien zijn ze daarom niet te krijgen. Iran, Saudi Arabië en Tunisië.
Avatar

Joyce

(19 juni 2006, 13:42)
kun Je die hOeden echt niet lOs kopen..?:O
ik wil dr een hebben... maar benn nOg geen 16 =(
Avatar

Tom

(13 juni 2006, 14:40)
Sebastiaan, je kan hem via heineken.nl met je naam voor minder bestellen ;) en op de heineken staat zelfs dat die speldjes er niet zijn die ontbreken. Je moet ze er ook pas opdoen als we van ze hebben gewonnen hea ;)
Avatar

(16 juni 2006, 12:27)
eh iedereen 1 vraagje: kan je die hoeden nu nog kopen of niet?
Avatar

Daniëlle Schouten

(19 juni 2006, 14:07)
Jongens het is hier geen rommelmarkt.. Zoek ff verder op speurders of marktplaats
Avatar

Sebastiaan

(9 juni 2006, 18:05)
als iemand zo'n hoed overheeft mail dan even ik betaal je er 10 euro voor
Avatar

marlot

(8 juni 2006, 20:28)
waar kan je ze kopen wie heeft er een voor mij ik betaal er voor mail nmaar marlot_kusjes@hotmail.com
Avatar

(7 juni 2006, 18:08)
Kun je die speldjes werkelijk bij de Kruidvat kopen?
Avatar

tessa

(6 juni 2006, 20:55)
ik wil zo'n gave hoed wie heeft er één voor mij mail dan naar mii_anoniem@hotmail.com
Avatar

Aschwin

(5 juni 2006, 17:23)
Bij Dirk van de Broek kost hij maar 8,99 + bier + 2 speldjes
Avatar

(29 mei 2006, 19:46)
Kun je die niet ergens anders kopen?
Want ik vind het best duur dat je zoveel moet betalen voor die blikjes drinken en er zo'n ding bij krijgt.
Avatar

(29 mei 2006, 14:35)
..? Wat gek? Heb geen idee. Iemand?
Avatar

(26 mei 2006, 17:21)
Bij de Heineken speldjes aktie ontbreken er 3 stuks 0a Iran, Saudi Arabie,Tunesie.
Deze zijn niet te krijgen dus je serie komt nooit kompleet.
Jammer dat die landen ontbreken.
Foutje van Heineken??????.
Avatar

(25 mei 2006, 22:15)
Kun je kopen bij de supermarkt 12 blikjes + de hoed en 2 speldjes 9,99 euro. De speldjes kun je kopen bij de kruidvat enz.
Avatar

jelmer

(25 mei 2006, 18:49)
Waar kan je dat ding nu krijgen?
Avatar

(9 mei 2006, 13:35)
Bij het EK was het Carlsberg die protest aandiende tegen de Heineken-luidsprekers. Dit jaar kan officiële WK-partner Budweiser roet in het eten gooien.
Hoofdsponsor van het WK 2006 is overigens Visa (als opvolger van Mastercard), andere grote sponsoren zijn Coca-Cola, Adidas, Sony en Hyundai. Hun geschatte totaal aan sponsorgelden: 350 miljoen euro.

De Duitsers zijn overigens not amused dat Hyundai een sponsor is, terwijl er zoveel mooie Duitse automerken op dit evenement als sponsor hadden willen optreden. Onze oosterburen vinden dat de lokale merken op het sportevenement maar magertjes vertegenwoordigd zijn..De Fifa heeft de marketingtouwtjes iets te stevig in handen en had best wat meer naar Duitse merken mogen kijken, volgens veel Duitsers.
Avatar

(9 mei 2006, 12:52)
moet ik hebben!
Avatar

Geogsr

(8 juli 2015, 11:16)
.Stay active.Other reasons for implants include replacing body parts that are missing at birth accidentally damaged or detached or removed by surgery because of trauma or diseases such as cancer and arthritis. <a href=http://fastshipcialisus.com/#fhfagvp>cialis kaufen billig</a> In rare cases thyroid cancer may develop.